İlk kez denenecek: ABD'de Nitrojen gazıyla idam

ABD'de bir mahkum, nitrojen gazı kullanılarak idam edilecek. İlk kez kullanılacak bu yöntem, ölüm cezası uzmanları tarafından 'insanlık dışı' olarak nitelendirildi. Kenneth Eugene Smith isimli mahkum önce iğne ile idam edilmek istendi ancak ölmedi. Bu nedenle nitrojen gazı yöntemi denenecek.

ABD'de ilk kez nitrojen gazı ile idam yöntemi bugün denenecek.

1988'de bir vaizin eşini öldürmesi için kiralık katil olarak tuttuğu Kenneth Eugene Smith'in bugün nitrojen gazı ile infazının gerçekleşmesi bekleniyor.

İĞNE İLE İDAMDAN SAĞ KURTULMUŞTU

2022 yılında eyaletin kendisini zehirli iğne ile öldürme girişiminden sağ kurtulan Smith'in nitrojen gazı ile infaz edilmesi planlanıyor.

Başarılı olması halinde Smith, ABD'de bu yöntemle idam edilen ilk kişi olacak.

"İNSANLIK DIŞI BİR YÖNTEM"

Smith'in yüzüne soluduğu havayı saf nitrojenle değiştirmek için maske takılacak. Bu durum onu hayatta kalmak için gereken oksijenden mahrum bırakacak.

Yeni ve denenmemiş olan bu infaz yöntemi tartışmaları da beraberinde getirdi. Ölüm cezası uzmanları prosedürü "insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER AÇIKLAMA YAPTI

Nitrojen gazıyla idam ile ilgili Birleşmiş Milletler bir açıklama yaparak, yöntem ile ilgili ciddi endişe duyduklarını ifade ettiler. Ayrıca Mahkumun test edilmemiş yöntemle öldürülmesinin işkence anlamına geleceği de belirtildi.

Smith'in avukatları son olarak ABD Yüksek Mahkemesi'nden Alabama Eyaleti'nin onu ikinci kez idam etmeyi deneyip deneyemeyeceğini incelemesini istedi

Bu yöntemin Smith'i uzun süreli ve anayasaya aykırı derecede acı verici bir infazla karşı karşıya bırakabileceği belirtildi.

İlk kez denenecek: ABD'de Nitrojen gazıyla idam ile ilgili etiketler idam ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.