İlk kez birisi bu kadar net söyledi: CHP'nin adayı asla Ekrem İmamoğlu olamaz!

Gözler 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için uzun süredir CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu'nda idi ancak oyunun kuralları baştan yazılıyor... Habertürk'ten Sevilay Yılman bugün öyle bir köşe yazısı yazdı ki, eğer kaleme aldıklarında doğruluk payı varsa İmamoğlu'nun "2023" planları şimdiden hayal oldu!

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine daha oldukça uzun bir süre olmasına karşın Millet İttifakı'nda "çatı adayı" tartışması gündemin ilk sırasında yer alıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde bu konuda çok konuşulan bir dizi mesaj vermiş ve 2023'de aday olmak istediğini resmen açıklamıştı.

Muhalefet kulislerine yansıyan bilgilere göre bu sürpriz çıkış hem parti içinde hem de Millet İttifakı içinde büyük tartışmalara neden oldu.

Adaylık konusunda ismi sık sık gündeme gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile CHP'nin İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının bu açıklamalardan rahatsızlık duyabileceği belirtildi.

Adaylık iddiası olan isimlerden en öne çıkanı ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise şu ana kadar bu konuda net bir yorum yapmadı. Ancak CHP liderinin, bir dönem daha belediyede görev yapmasını istediği İmamoğlu'nun yolunu bu şekilde kesmeyi amaçladığı söylentileri yayıldı.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasında gizli bir güç savaşı yaşanırken, bu konuda en net değerlendirmeler CHP'nin kodlarını yakından bilen Habertürk yazarı Sevilay Yılman'dan geldi.

“Kılıçdaroğlu mu güçlü, İmamoğlu mu?” başlığını taşıyan bir köşe yazısı kaleme alan Yılman bu soruya şu net yanıtı verdi;

"Bu soru bana ait değil onu belirteyim en önce. Ben zaten böyle absürt bir soruyu sormam. “Absürt” diyorum çünkü azıcık CHP tabanını, tavanını tanıyan bilen bir gözlemci böyle bir sorunun sorulmasının dahi ne kadar gereksiz ve içi boş olduğunu bilir.

Çok net yazıyorum…

Eğer gerçekten isterse ve Millet İttifakı ortakları da buna onay verirse CHP’nin içinden çıkacak tek bir aday vardır o da; Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’dur."

İMAMOĞLU CHP ADAYI OLAMAZ

Yaptığı değerlendirmeler ile Ekrem İmamoğlu'nun adaylığına kapıyı tamamen kapatan Sevilay Yılman şöyle devam etti;

"Kemal Bey’in aday olmama durumunda ise ittifakın çıkaracağı aday yüzde 100 CHP’den olmayan bir isim olacaktır.

Bu Meral Akşener olabilir…

Abdullah Gül olabilir…

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu ve hatta hatta siyaset üstü, dışında bir isim olabilir…

Mesela Aziz Yıldırım olabilir ya da kamuoyunda her kesimden ciddi bir karşılığı olan bir başka isim…

Ama asla Ekrem İmamoğlu olmaz!

Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu da ona yakın ekip de Muharrem İnce tecrübesinden hareketle asla ama asla İmamoğlu’nun aday olmasına izin vermez.

Ha bu, İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını istemediği, düşünmediği anlamına filan gelmez tabii ki…

Ancak mevcut koşullarda CHP’nin dolayısıyla Millet İttifakı’nın adayı olabilmesi pek mümkün değil.

Eğer CHP’den çıkacaksa Millet İttifakı’nın adayı, bu ancak Kılıçdaroğlu olur…

O olmazsa da…

Ağzıyla kuş tuttuğuna inansa dahi partiden başka bir ismin o adaylık pozisyonuna oturmasına asla izin vermez Kemal Bey!"

İlk kez birisi bu kadar net söyledi: CHP'nin adayı asla Ekrem İmamoğlu olamaz! ile ilgili etiketler CHP Ekrem İmamoğlu Sevilay Yılman 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.