İlk kar tatili haberi geldi! Tekirdağ ve Çanakkale'de eğitime kar engeli

Trakya'da etkili olan kar yağışı sonrası ilk tatil haberi Tekirdağ'dan geldi. Sıcaklıkların 10 derece düştüğü ve şiddetli kar yağışının başladığı Tekirdağ'ın bazı ilçelerinde okullar tatil edildi. Yine aynı şekilde Çanakkale'nin de bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Tekirdağ'da kar yağışı bu sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Kar yağışının şiddetini artırmasıyla birlikte ilk tatil haberi de geldi.

Tekirdağ Valiliği'nden yapılan açıklamada bazı ilçelerde okulların tatil edildiği belirtildi. İşte O ilçeler ve açıklamanın detayları:

Meteoroloji raporlarına göre yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy ilçelerimizde 09 Ocak 2024 Salı gübü (bugün) temel eğitim ve ortaöğretim okullarında taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için eğitim öğretime öğleden sonra;

Malkara ilçemizde 09 Ocak Salı günü (bugün) taşımalı eğitim kapsamında öğrencilerimiz için eğitim-öğretime öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 1 gün süre ile;

Muratlı ilçemizde resmi ve özel tüm temel eğitim ve ortaöğretim okullarımızda 09 Ocak Salı günü (bugün) öğleden sonra ve 10 Ocak 2024 Çarşamba günü (yarın) 1 gün süre ile tatil edilmiştir.

ÇANAKKALE'DE DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Çanakkale'nin Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu ilçelerinde hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından kar başladı.

İlin bazı bölgelerinde sabah başlayan sulu kar, havanın iyice soğumasıyla yerini kara bıraktı. Bu nedenle Biga, Lapseki, Yenice, Çan ve Gelibolu'da taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için öğleden sonra eğitim öğretime ara verildi.

Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, taşımalı eğitim kapsamında köylerden ilçe merkezine gelen öğrencilere öğleden sonrası için tatil kararı aldıklarını söyledi.

Şu an için köy yollarında ulaşım yönünden herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Abacı, "Köy Hizmetlerine bağlı iki ekibimiz hazır bekliyor." dedi.

Lapseki Kaymakamlığından yapılan duyuruda ise "İlçemizde devam eden kuvvetli rüzgar ile kar yağışı ve buna bağlı riskler nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi örgün eğitim kurumlarında öğleden sonra taşıma yoluyla eğitim öğretime erişim sağlayan öğrenciler için eğitim öğretime yarım gün süreyle ara verilmesine karar verildi." ifadesi kullanıldı.

 

İlk kar tatili haberi geldi! Tekirdağ ve Çanakkale'de eğitime kar engeli ile ilgili etiketler Kar tatili Tekirdağ Trakya Okul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.