İlk kafile Türkiye'de: Ukrayna'dan tahliye edilen Türkler, kara yoluyla vatan topraklarına ulaştı!

Rusya'nın askeri harekatının 3. gününde Ukrayna'da mahsur kalan Türkler, kara yolu ile dün akşam saatlerinde Türkiye'ye getirilmeye başlandı. Kiev’den 3 otobüsle yola çıkan kafile vatan topraklarına geldi. 120 kişilik ilk Türk kafilesi kara yoluyla Edirne'ye ulaştı.

Rusya’nın harekat düzenlediği Ukrayna’da yaşayan Türklerin tahliyesi, dün akşam saatlerinde kara yoluyla başlatıldı.

120 KİŞİLİK KAFİLE VATAN TOPRAKLARINDA

Dışişleri Bakanlığı ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin irtibat kurduğu Türklerden 120 kişi, kiralanan 3 otobüsle Kiev’den Türkiye’ye gelmek üzere yola çıkmıştı. İlk kafile Edirne'ye ulaştı. 

Kiev’de çalışan ve ilk kafile ile Türkiye’ye dönen Burak Tanış, elçiliğin sağladığı 2 otobüsle ülkeden ayrıldıklarını, yolda ise 3 otobüs olduklarını söyledi.

 

Kiev’den çıkana kadar kendilerine Ukrayna polisinin eşlik ettiğini ve güvenli bölgelerden geçirildiklerini belirten Tanış, şunları söyledi:

BÜYÜKELÇİMİZLE SÜREKLİ TEMAS HALİNDEYİZ"

“Yollarda çok yoğunluk bulunuyor. Trafik çok karışıktı ve o yüzden çok yavaş gidiyoruz. Büyükelçiliğimizle sürekli temas halindeyiz, onlar bize çok destek verdi. Romanya sınırına yaklaştık.

Romanya ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye dönüyoruz. Şu anda keyfimiz yerinde, mutluyuz; umarım sağ salim Türkiye topraklarına varacağız”

İlk kafile Türkiye'de: Ukrayna'dan tahliye edilen Türkler, kara yoluyla vatan topraklarına ulaştı! ile ilgili etiketler Türkiye Ukrayna kafile
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.