İlk defa duyuruldu! 3 ülkeden talep var

Güvenlik ve Terör Uzmanı Mete Yarar, Baykar Teknoloji tarafından ilk uçuşunun gerçekleştirildiği duyurulan KIZILELMA’ya 3 ülkenin talip olduğunu açıkladı.

Güvenlik ve Terör Uzmanı Mete Yarar, katıldığı CNN Türk canlı yayınında KIZILELMA’ya ilişkin bilgiyi ilk kez paylaştı.

"3 ÜLKE İSTEKLİ"

Baykar Teknoloji tarafından uçuşuna dair görüntülerin ilk kez yayımlandığı KIZILELMA hakkında detaylı bilgileri paylaşan Yarar, “Almak için 3 tane ülkenin istekli olduğunu biliyorum.” ifadelerini kullandı.

KIZILELMA 'LASTİK KESTİ'

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı KIZIELMA'nın pistten kalkış yaptığı videoyu paylaşmıştı.

Bayraktar, paylaşımında, “Daha fazla yerde tutamadık uçtu! Rabbimize şükürler olsun..." ifadelerine yer vermişti.

İLK UÇUŞ 2023’TE

Baykar'ın yaklaşık 20 yıllık derin teknoloji birikimi ve tecrübesiyle geliştirilen Bayraktar KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı projesinin test süreci, yer testleri ile devam edecek. Bayraktar KIZILELMA'nın ilk uçuşunun 2023'te gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bayraktar KIZILELMA özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak.

Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu Gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek.

Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında da aktif rol alacak.

İlk defa duyuruldu! 3 ülkeden talep var ile ilgili etiketler Mete Yarar Bayraktar Kızılelma
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.