İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?

Menemen "soğanlı mı, soğansız mı olur?" tartışmasının fitilini ateşleyen Vedat Milor, şimdi de ''İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?'' mesajıyla yeni bir tartışma başlattı. Vedat Milor, ilk buluşmada hesabı kim ödemeli? sorusunu sosyal medya kullanıcılarına yöneltti. Detaylar haberimizde...

Türk mutfağının hem pratik hem de leziz yemeği menemen, geçen hafta Vedat Milor'un bir sorusuyla sosyal medyada gündeme oturmuştu. Milor'ün Twitter'da "Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" sorusuyla yaptığı ankete 24 saatte 437 bin kişi katıldı. 'Soğanlı' diyenler % 51, 'Soğansız' olur diyenler % 49 çıktı. Sonucun ardından Vedat Milor, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Oy veren herkese teşekkür ederim. Bu kadar ilgi beklemiyordum. Sene boyunca mesaj atıp bunu soranlar vardı. Boşuna değilmiş. Kendime gelince video ile fikrimi açıklayacağım" dedi. Vedat Milor dediğini yaptı ve Youtube'da yayınladığı video ile tercihinin soğandan yana olduğunu açıkladı. Milor şimdi de konuyu değiştirdi. İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? İlk buluşmada hesabı kim öder? sorusuna dikkat çekti. İşte yeni tartışma konusunun detayları...

İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?

''İLK BULUŞMADA HESABI KADIN MI YOKSA ERKEK Mİ ÖDEMELİ?''
Vedat Milor, ''İlk buluşmada hesabı kim ödemeli?'' tweet'i ile yeni bir tartışma başlattı.

Vedat Milor'un ''Sürekli menemen mesajları ve anketleri geliyor. Sanırım istemeden bir canavar yarattım. İlk buluşmada gelen hesabı kadın mı yoksa erkek mi ödemeli şeklinde bir anket açarak menemeni unutturmayı düşünüyorum(!)'' tweet'ine kısa sürede çok sayıda yorum yapıldı.

İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? - Resim : 2

''ERKEK ÖDEMELİ''
Yorum yapanlardan biri de eski manken Ebru Destan oldu. Ebru Destan'ın Vedat Milor'a cevabı ''Erkek ödemeli'' oldu.

İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? - Resim : 3
BURCU ESMERSOY NE DEMİŞTİ?
"Hesabı erkek öder, bu bir görgü kuralıdır!"
Youtube hesabı açarak takipçilerine önerilerde bulunan ünlü sunucu Burcu Esmersoy, “İlk buluşmada çantamda neler olmalı?” videosunda tartışma yaratan sözlere açıklık getirdi.

Burcu Esmersoy, Youtube kanalında paylaştığı bir videoda söylediği "Yanınızda erkek arkadaşınız varsa cüzdana ihtiyacınız olmayabilir", sözleri tepkilere neden olmuştu.


Esmersoy, tartışma yaratan sözleriyle ilgili sessizliğini Hürriyet Gazetesi'nden Onur Baştürk'e bozdu:
Burcu Esmersoy’un yeni açtığı YouTube kanalındaki bir video çok tartışıldı.
Videonun başlığı aslında gayet Cosmopolitan gayet masum:
“İlk buluşmada çantamda neler olmalı?”
Burcu videoda tatlı tatlı anlatıyor. Nemlendirici mutlaka alın diyor, sonra ruj ve rimel.
Ardından cüzdanı eline alıp şöyle diyor: “Erkek arkadaşınızla birliktesiniz, cüzdana ihtiyacınız olmayabilir. Ama ben nolur nolmazcıyım, yanıma almaya çalışıyorum ya da bir kart.”
İşte bu sözler sosyal medyada bir anda fırtına kopardı.
“Nerede kadın-erkek eşitliği?” denildi, yorum üstüne yorum yazıldı. Burcu’yu aradım sordum, “Ne diyorsun?” diye.
Şaşkındı, “Gerçekten anlamıyorum, ama takılmıyorum da” diyerek söze başladı ve şöyle konuştu:
“O bir ilk buluşma videosu. İlk buluşmada hesabı erkek öder, bu bir görgü kuralıdır. Dünyanın her yerinde böyle. Bunun kadın-erkek eşitliğiyle ne ilgisi var?”
Peki Burcu haklı mı haksız mı?
Bir sonraki yazılara geçelim...

İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? - Resim : 4

VEDAT MİLOR
Prof.Dr. Vedat Milor, 10 Ekim 1955, İstanbul doğumlu Türk öğretim üyesi, yemek ve şarap eleştirmenidir. NTV'de yayınlanan Vedat Milor'la Tadı Damağımda adlı programın sunuculuğunu yapan Milor, dünya çapında takip edilen Gastromondiale adlı gastronomi sitesinin kurucu editörüdür. Milliyet'te başlayan restoran değerlendirmeleri yazılarına günümüzde Cumartesi ve Pazar günleri Hürriyet'te ve Mizanplas adlı Türkçe yayın yapan gastronomi sitesinde devam etmektedir.

Galatasaray Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nü yüksek şeref derecesi ile bitirdi. Bir dönem Londra Ekonomi Okulu'te eğitim gördü. Amerika'ya Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley'ne gitti, sosyoloji doktorası yaptı. 1986 yılında doktora tezi için bir yıl Fransa'da kaldı. Doktora tezi "Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back in", 1990 senesinde Amerika'da, American Sociological Association tarafından senenin en iyi doktora tezi seçildi. Doktorası bitip askerliğini de yapınca Dünya Bankası'nda işe başladı. İki yıl süren görevinde bir süre de Kemal Derviş'le çalıştı. Sonra Brown Üniversitesi'ne, sosyoloji bölümüne asistan profesör olarak girdi. Princeton'da Institute For Advanced Study'ye davet edildi, bir yıl misafir öğretmenlik yaptı. Stanford Üniversitesi'nde hukuk okudu. İlk yüzde 10'a girerek bitirdi. Aynı okulda doçent olarak çalıştıktan sonra bir ara bir şirketin hukuksal işlerine baktı. Daha sonra Georgia Teknoloji Enstitüsü'nde, öğretim üyeliğine başladı. Milor orada politik ekonomi, İstanbul Koç Üniversitesi'nde ise uluslararası ilişkiler dersleri verdi.

Aslen Konyalı olan Vedat Milor, Linda S. Milor ile evlidir. Çiftin 2002 doğumlu Ceylan Handan adında bir kızı vardır.

İlk buluşmada hesabı kim ödemeli? ile ilgili etiketler Vedat Milor ilk buluşmada hesabı kim öder ilk buluşmada hesabı kim ödemeli
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.