İlk astronotumuz Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda: "İstikbal Göklerdedir"

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu ekip Uluslararası Uzay İstasyonu'na giriş yaptı. Alper Gezeravcı da karşılama töreni sırasında söz aldı. İşte Gezeravcı'nın ilk sözleri...

Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk sözleri:

Çok teşekkür ederim. Öncelikle misafirperverlikleri için arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizi aslında kapıda beklediler. Çok güzel bir karşılama oldu. Buraya gelmemizi sağladıkları için son 8 aydır devam eden eğitimlerde ortaklarımıza da teşekkür ederim.

Türkiye olarak da ilk defa uzaya çıktık. Bilim ve uzay çalışmalarına katkıda bulunmak istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarak biz emanet eden değerli Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu vatan için canını veren tüm şehitlerimize, buraya adım atmamızı sağlayan güçlü iradesiyle devletimize ve bu imkanları bize sağlayan milletimize şükranlarımı sunuyor.

İstikbal Göklerdedir.

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda: "İstikbal Göklerdedir" ile ilgili etiketler Alper Gezeravcı Mustafa Kemal Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.