İlhan Cihaner kimdir? CHP Genel Başkanlığı adayı İlhan Cihaner nerelidir?

İlhan Cihaner kimdir? CHP Genel Başkanlığı adayı olan İlhan Cihaner'in kim olduğu merak konusu oldu. Sizler için CHP Genel Başkanlığı adayı İlhan Cihaner'i araştırdık.

CHP Genel Başkanlığı adayı İlhan Cihaner kimdir? Yaptığı "Liderin seçtiği değil, üyelerin seçtiği Parti Meclisi'ne ihtiyacımız var" açıklaması ile merak konusu olan İlhan Cihaner hafta sonu yapılacak olan 37. olağan CHP Kurultayı öncesinde genel başkan adaylığını açıklamıştı. Peki İlhan Cihaner kimdir?

İLHAN CİHANER KİMDİR?

23 Şubat 1968 Kars doğumlu İlhan Cihaner ilköğretimini Kars'ta, ortaöğretimini ise Ankara'da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünden mezun oldu. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde "İnsan Hakkı Olarak Bilgi Edinme Hakkı" konusundaki tezi ile yüksek lisansını tamamladı.

İlhan Cihaner kimdir? CHP Genel Başkanlığı adayı İlhan Cihaner nerelidir?

1994 yılında Cumhuriyet Savcılığı görevine başlayan Cihaner Reyhanlı, İdil ve Çamlıdere'de Cumhuriyet Savcısı olarak, Vezirköprü, Alaşehir'de Başsavcı olarak, Erzincan ve Adana'da ise Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.

2012 yılında yapılan CHP kurultayında parti meclisi üyesi seçilen Cihaner daha sonra 2015 yılında CHP'den İstanbul milletvekili seçildi.

1 Ekim 2012'de "Sol" gazetesinde "Çıngı" isimli köşesinde yazı yazan Cihaner, gazete kapandıktan sonra Birgün gazetesinde yazmaya devam etti.

İlhan Cihaner kimdir? CHP Genel Başkanlığı adayı İlhan Cihaner nerelidir? ile ilgili etiketler CHP chp genel başkan adayı ilhan cihaner kimdir nerelidir
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.