İlhan Cavcav'ın son sağlık durumu... İlhan Cavcav kimdir?

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, gece yarısı beyin kanaması geçirdi. İlhan Cavcav uzun süredir ciddi sağlık problemleri ile mücadele ediyordu. 81 yaşındaki Cavcav'ın durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, gece yarısı beyin kanaması geçirdi. Solunum yetmezliği ve yüksek tansiyon nedeniyle uzun zamandır tedavi gören İlhan Cavcav’ın, gece yarısı cankurtaranla Ankara Güven Hastanesi’ne getirildiği ve acil serviste yoğun bakıma alındığı belirtildi.

Doktorlar, ilk aşamada, kalbinde bir rahatsızlık tespit edilmediğini, beyindeki ödemi dağıtmak için İlhan Cavcav’ı ameliyata aldıklarını söyledi. Dün dengesini kaybederek düşen, kolu ve kafasını çarpan 81 yaşındaki İlhan Cavcav'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

İlhan Cavcav aynı zamanda Kulüpler Birliği başkanlığını da yapmaktaydı.

HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA: DURUMU KRİTİK

İlhan Cavcav'ın sağlık durumu ile ilgili hastaneden şu açıklama yapıldı: "Beyin kanaması devam ediyor. Dün gece başlayan ani şuur bulanıklığı oluştuğu için hastayı hemen hastaneye getirdiler. Şu anda yaşıyor. Takip eden beyin cerrahı arkadaşımız durumunun kritik olduğunu söyledi. Herhangi bir cerrahi müdahale yapmayacaklarını ifade ettiler."

210120171533231694769_3.jpg

ANTRENMAN ERTELENDİ

Bir süre önce Brezilyalı oyuncu Bady’nin transferiyle ilgili sözleşmeyi hastanedeki odasında imzalayan İlhan Cavcav, sezonun ilk bölümünün son haftasında 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Bursaspor maçını da izlemeye gelmiş ancak, bitkin görüntüsü nedeniyle maçı tribünde zor tamamlamıştı.

İlhan Cavcav, hafta içinde başkan vekili Niyazi Akdaş ile yaptığı telefon görüşmesinde, Akdaş’ın istifasını isteyip, oğlu Murat Cavcav’ı başkanvekilliğine getireceğini söylemesi ile bir kez daha gündeme gelmişti. Cavcav, önceki gün de kulüpte yapılan yönetim kurulu toplantısına başkanlık etmişti.

Yönetim kurulu üyeleri haberi alır almaz, Güven Hastanesine gelirken, gelişmeler üzerine Gençlerbirliği'nin Gaziantep maçı öncesi Beştepe tesislerinde yapacağı son antrenmanın da ertelendiği öğrenildi.

"DOKTORLAR ELİNDEN GELENİ YAPIYOR"

Gençlerbirliği yöneticisi Ali Rıza Koç, Radyospor'a İlhan Cavcav'ın son durumu ile ilgili bilgi verdi. Koç, yaptığı açıklamada: "Dün gece sabaha karşı beyin kanaması geçiren başkan İlhan Cavcav yoğun bakımda. Doktorların müdahalesi sürüyor. Biz de başında bekliyoruz. Yaşı da ilerledi ancak Allah'tan ümit kesilmez. Doktorlar elinden geleni yapıyor" ifadelerini kullandı.

İLHAN CAVCAV KİMDİR?

İlhan Cavcav, 4 Ekim 1935 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Türk iş aadamı, fabrika sahibi ve Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı'dır.

Ankara'nın Hamamönü ilçesinde dünyaya gelen İlhan Cavcav, eğitim hayatına Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda başladı. Öğrencilik yaşamı boyunca babasının işlettiği değirmende çalışarak baba mesleğini öğrendi. İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Atatürk Lisesi'nde ortaokuldan sonra eğitime ara verip aile şirketinin veznesinde ve şirket muhasebesined çalışmaya başladı.

Futbol hayatı 16 yaşındayken Maskespor kadrosuna stoper pozisyonuyla katıldı. Bir çok maçta yer aldıktan sonra profesyonelliğe geçmesi teklif edildi ancak aile fabrikasındaki işleri sebebiyle sözleşmeyi kabul etmedi.

Amatör oynamak istediği için Bahçeli Gençlik Spor'a gitti ve ilk maçında da eski takımı PTT karşısında oynayacaktı. Duygusal olarak oynayamayacağını düşünen antrenörü tarafından oynatılmadığı için futbolu bıraktı.

Uzunca bir süre iş hayatında yer aldıktan sonra Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girdi. 1975'te Hacettepe'nin başkanı olsa da engellenemeyen düşüş sebebiyle başkanlıktan istifa etti.

İlhan Cavcav 1978'te Gençlerbirliği başkanı oldu ve tam 3. Lig'e düşerken futbol yöneticilerine 2. ve 3. liglerin birleştirilmesi teklifini önerdi ve kabul edildi. Böylece Gençlerbirliği yeniden 2. Lig'e döndü.

İlhan Cavcav'ın başkanlık görevi esnasında çok ucuza aldığı futbolcuların geliştirilmesiyle büyük kulüplere yüksek meblağlara satması kulübü finansal açıdan geliştirdi ve Gençlerbirliği hiç kimseye borcu olmayan bir takım oldu.

İLHAN CAVCAV’IN GÖREVLERİ

1977 yılında Gençlerbirliği SK Başkan
2000-2002 yılında Kulüpler Birliği Başkanı
2004-2005 yılında Kulüpler Birliği Başkanı
2013-2014 yılında Kulüpler Birliği Başkanı

İlhan Cavcav'ın son sağlık durumu... İlhan Cavcav kimdir? ile ilgili etiketler Gençlerbirliği İlhan Cavcav İlhan Cavcav kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.