İletişim Başkanı Altun, İsrail'e sert çıktı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik saldırılarına sert tepki gösterdi. Altun, yalanlar söyleyen İsrail'in başını çektiği bir zulüm düzeni olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere yönelik saldırılarına çok sert tepki gösterdi.

A Haber'de canlı yayınına başlanan Altun, Filistin'de başını İsrail'in çektiği zulüm düzeni, işgal girişimi olduğunu söyledi. Fahrettin Altun ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya beşten büyüktür" çağrısını da hatırlattı.

"İSRAİL DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YALANLAR SÖYLÜYOR"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İsrail'in bütün dünyanın gözü önünde yalan söylediğini belirterek, "Filistinli kardeşlerimizin yanındaydık. İsrail'in Filistinlilere ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya karşı gerçekleştirdiği saldırıları bütün gücümüzle telin ediyoruz, kınıyoruz. Buradaki şiddet ve işgal politikasını, bu sönürge politikasını lanetliyoruz. Kadir Gecesi'nin arifesindeyiz ve bu saldırılar bu gecenin arifesinde oluyor. Bunların sembolik bir anlamı var. İslam dünaysının bu anlamda silkinip de, kendisine gelip bu anlamda Filistin davasına çok daha güçlü bir şekilde destek vermesi gerektiği gün gibi aşikardır. Bakın ibadet eden masum insanlar var ve bunlara saldırı var. 200'e yaklaştı yaralı sayısı. Filistinli kardeşlerimizin her alanına yönelik bir taarruz var. Sistematik bir taarruz var. Bunu yaparken İsrail dünyanın gözü önünde büyük yalanlar söylüyor." dedi.

"İSRAİL'İN BAŞINI ÇEKTİĞİ BİR ZULÜM DÜZENİ VAR"

3 yıl önce 18 Mayıs'ta, Yenikapı'da düzenlenen "Zulme lanet, Kudüs'e destek" adlı mitingi ve orada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini hatırlatan Altun, İsrail'in başını çektiği bir zulüm düzeni olduğunu ifade etti ve şunları kaydetti: "Ramazan ayında böyle bir konuyu konuşmak bile Müslümanların kalbini inciten bir durumdur. Mayıs ayındayız, bundan 3 yıl önce 18 Mayıs'ta, Yenikapı'da 'Zulme lanet, Kudüs'e destek' adında bir miting yapılmıştı Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla. Cumhurbaşkanımız konuşmasında çok net bir mesaj vermişti, çok anlamlı bir tespitte bulunmuştu. 'Osmanlı Devleti 4 asır boyunca Kudüs'ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı.O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. Birleşmiş Milletler'in 1947'deki kararına göre Kudüs özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Fiistin'in işgalinden başka sonuç doğurmadı. 1967'de Kudüs'ün işgaline sessiz kalan BM İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyretmiştir. Böylelikle ona ortak olmuştur.' demişti. Ve Cumhurbaşkanımız bu nedenle de, 'Dünya 5'ten büyüktür.' çağrımı her yerde yineliyorum' demişti. Cumhurbakanımızın söylediği bu sözler, çizdiği bu çerçeve durumun ne kadar açık ve net olduğunu ortaya koymuştur. Burada İsrail'in başını çektiği bir zulüm düzeni var ve uluslararası alanda bu düzene destek veren bir statüko var. "

İletişim Başkanı Altun, İsrail'e sert çıktı ile ilgili etiketler Fahrettin Altun İsrail Mescid-i Aksa

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.