İlber Ortaylı: İstanbul’da rahat bir yaşam için ayda en az 100 bin lira gerekli

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, KAFA TV'deki programında 'Rahat bir hayat yaşamak için kaç para lazım?' sorusuna yanıt verdi. Ortaylı, ''İstanbul’da rahat bir yaşam için ayda en az 100 bin lira gerekli'' diyerek dikkat çeken ifadeler kullandı.

Prof. Dr. İlber Ortaylı KAFA TV'deki programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

''TABAN KAZANÇ 100 BİN LİRA OLMALI''

Prof. Dr. İlber Ortaylı KAFA TV'deki programında yaptığı açıklamada, İstanbul'da rahat bir hayat için taban kazancın 100 bin lira olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da hayatın hiç kolay olmadığını söyleyen Ortaylı, kazancın 100 bin liranın altına düşmesi durumunda zorlanmanın başlayacağını da ekledi.

Ortaylı'nın açıklamaları şu şekilde: "Bizim standartımızda 100 bin lira yeter. Aşağısında üst orta sınıfa değil orta sınıfa girersiniz."

''İNANILMAZ BİR ŞEY''

Programda, Dilek Sabancı'nın "50 milyon dolarınız olursa, bir ev bir de arabanız olursanız rahat yaşarsınız" sözleri de kendisine sorulan Ortaylı ayrıca, "50 milyonu küçümseyecek kadar iş olmuş yani. İnanılmaz bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

 

İlber Ortaylı: İstanbul’da rahat bir yaşam için ayda en az 100 bin lira gerekli ile ilgili etiketler İlber Ortaylı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.