İklim değişikliğinin etkisi görülüyor! İspanya'da termometreler 27 dereceyi gösterdi...

İklim değişikliği etkisi İspanya'da kendini gösterdi. Termometreler bugün tam 27 dereceye kadar yükseldi. İşte, İspanya'da hava sıcaklıkları...

İklim değişikliğinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İspanya, uzmanlara göre mevcut iklim koşullarında “daha sıcak, daha kurak ve daha savunmasız” bir ülke olacak.

OCAK AYI VERİLERİNİ AKTARDI

AA’nın Ulusal Meteoroloji Enstitüsü’nün (AEMET) verilerinden aktardığına göre ocak ayı boyunca ülke genelinde 90’dan fazla noktada sıcaklık rekoru kırıldı.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar son iki gündür neredeyse ülkenin tüm güneyinde 20 santigrat dereceyi aştı.

Albacete, Palma de Mayorka ve Badajoz kentlerinde 21, Kurtuba, Huelva ve Almeria’da 23, Valensiya’da 25 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar Murcia’da 27 dereceyi buldu.

AEMET Sözcüsü Marcelino Nunez ülke genelinde hava sıcaklıklarının normalin 6 ila 12 derece üzerinde olduğunu ancak bazı yerlerde bunun 10 ila 12 dereceye kadar çıktığını söyledi.

Nunez, hava sıcaklıklarının şubat ve mart aylarında da mevsim normallerinin üzerinde olacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

İklim değişikliğinin etkisi görülüyor! İspanya'da termometreler 27 dereceyi gösterdi... ile ilgili etiketler İspanya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.