İkisi de ByLock listesinde... Ancak sadece birisi TRT iddianamesine girdi!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün TRT'deki yapılanmasına ilişkin 21 şüpheli hakkındaki soruşturmasını tamamladı.

İddianamede, 15 Temmuz 2016'ya kadar TRT'de çalışan 7 bin 203 personelin mercek altına alındığı, bunlardan 897'sinin örgütle bağlantılarını ortaya koyabilecek ByLock, Bank Asya, dernek, iltisaklı şirket ve tepe yönetimi irtibatının tespit edildiği belirtildi.

- BÖKEN'DE BYLOCK TESPİT EDİLDİ, İDDİANAMEYE GİRDİ

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski TRT Haber ve Spor Dairesi Başkan Yardımcısı, eski TRT Haber Kanal Koordinatörü Ali Ahmet Böken hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istendi.

İddianameye göre Böken, örgüt içi şifreli haberleşme programı ByLock'u cep telefonuna indirip kullandı ve bu program üzerinden çok sayıda kişiyle örgüt yararına görüşmeler yaptı.

dwejhfwefgg

İddianamede, Böken'in, örgütün haberleşmede kullandığı ByLock üzerinden yaptığı yazışmalara da yer verilerek, "Söz konusu yazışmalar, sanığın tarafsız kamu yayıncılığı görevinin dışına çıkarak, örgüt yararına faaliyette bulunduğunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

- İBRAHİM ŞAHİN DE BYLOCK LİSTESİNDE ANCAK İDDİANAMEDE YOK

Savcılığın iddianamede, dönemin TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den ve dönemin TRT'den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan bahsetmemesi ise dikkat çekti.

Tıpkı Böken gibi, eski TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in de FETÖ'nün iletişim ağı "ByLock" kullanıcısı olduğu iddiasını ilk kez SuperHaber gündeme getirmişti.

dewfewff

SuperHaber, ayrıca geçtiğimiz günlerde; Şahin'in de yer aldığı "ByLock kullanıcısı Sarı Basın Kartı sahibi gazeteciler listesini" yayınlamıştı.

Listede hem Böken, hem de Şahin yer alıyordu.

Ancak, iddianamede, İbrahim Şahin'in ByLock kullanıcısı olduğuna yönelik bu belgenin yer almadığı görüldü.

]

İbrahim Şahin hakkındaki bu suçlamaların soruşturma dosyasına neden girmediği merak konusu oldu.

- AHMET SUÇLU DA BÜLENT VE İBRAHİM MASUM MU?

Yenisöz gazetesi de bugün soruşturmadaki bu çelişkiyi eleştiren, “Ahmet suçlu da Bülent ve İbrahim masum mu?” manşetiyle çıktı.

Gazete haberinde “Ancak ne iddianame savcısı, ne de medya bu dönemde TRT'yi yöneten İbrahim Şahin ve Bülent Arınç ile Arınç'ın TRT'ye geçen danışmanlarını gündeme getirdi.” ifadelerini kullandı.

Yenisöz, TRT iddianamesi hakkında şu ifadeleri kullandı;

“İddianame, 2008 yılında TRT Haber Koordinatörlüğü’ne getirilen Ali Ahmet Böken üzerinden yeni tartışmalara yol açtı. Ancak hiç kimse geçmişte Böken'i TRT’ye alan, Ahmet Koyuncu’yu Genel Müdür Yardımcısı yapan, o zamanlar TRT’nin FETÖ çiftliğine dönüştürülmesinde imzası bulunan dönemin Genel Müdürü İbrahim Şahin ve TRT’den sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile tamamı TRT’ye geçen Arınç’ın danışmanlarını gündeme getirmiyor.

Soruyoruz: Atanan FETÖ’cü Ahmetler ‘suçlu’ da, atayan Bülent Arınç ve İbrahim Şahin ‘masum mu?” / SuperHaber

İkisi de ByLock listesinde... Ancak sadece birisi TRT iddianamesine girdi! ile ilgili etiketler TRT FETÖ Bülent Arınç ali ahmet böken İbrahim Şahin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.