İkinci Reina saldırısı bu operasyonla önlendi

Reina saldırısı soruşturmasında iki kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların ikinci bir eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

Yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirilen saldırıyla ilgili iki şüpheli daha tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 kalaşnikof tüfek ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Zanlıların Reina tarzı bir eylem tasarladıkları iddia edildi.

Sabah Gazetesi'nden Nazif Kahraman'ın haberine göre; yılbaşı gecesi Reina'da gerçekleştirilen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği soruşturma ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü soruşturma çerçevesinde iki zanlı daha gözaltına alındı.

EYLEM PLANLIYORLARDI

İlkhom D. ve Celil Ç. isimli şüphelilerin, Reina saldırısına ilşkin soruşturmada şüpheli oldukları, olaya karışan bir aracı kullandıkları belirlendi. Söz konusu aracın, Reina saldırısında kullanıldığı, ayrıca katilin eşi ve çocuklarının bu araçla nakledildi öğrenildi.

Polisin gerçekleştirdiği operasyonda şüphelilerin Kağıthane'deki adreslerinde, 2 otomatik silah ve bu silahlara ait çok sayıda mermi ele geçirildi. Şüphelilerin Reina tarzı başka bir eylem planladıkları, saldırının gerçekleştirilen operasyonla önlendiği iddia edildi.

Savcılık sorgularının ardından adliyeye sevkedilen iki şüpheli tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguya alındı.

İkinci Reina saldırısı bu operasyonla önlendi ile ilgili etiketler Operasyon reina
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını Akıncı İHA'nın bulmasından rahatsız oldu!

Gazeteci Fatih Altaylı, İran’da düşen helikopterin enkazını AKINCI İHA’nın bulmasından rahatsız oldu. Dünya AKINCI TİHA'yı ayakta alkışlarken, 'Fazla kasılmaya gerek yok yani' diyerek küçümsemeye kalkan Altaylı'ya tepki yağıyor.