İkinci el araç alacaklar dikkat! Bunu sakın ihmal etmeyin...

Koronavirüs döneminde markaların üretimlerinin aksaması, ikinci el otoya talebi artırdı. Durum böyle olunca da piyasada pek çok ağır hasarlı araç uygun fiyatlarda satılıyor. Galerici Tamer Ertuğ, "Küçük meblağlardan kaçarak, büyük meblağlardan kazık yiyorlar, bunun olmaması için mutlaka işin erbabına sorulmalı" diyerek vatandaşları uyardı.

Pandemi döneminde yeni araçların üretimlerinin aksaması sebebiyle ikinci el otoya talep arttı. Hal böyle olunca da piyasada ağır hasarlı araçlarını sorunsuzmuş gibi göstererek satmaya çalışan bir kitle oluştu. İzmit Oto Galericiler Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Ertuğ, vatandaşları oto alım işlemlerinde vatandaşı uyararak, mutlaka galericiye ya da sigortacıya danışmaları gerektiğini söyledi. 

"GALERİ ESNAFINA MUTLAKA DANIŞILMALI"

Her vatandaşın galerici bir arkadaşa sahip olması gerektiğini belirten Ertuğ, "32 sendir bu işi yapıyorum. Piyasada change, hasarlı arabalar, ağır hasarlı arabalar çok dönüyor. Her insanın  galerici arkadaşı olması lazım. Bizden almasın ama bize sorsun, sorulan soruya cevap vermekle yorulmayız. Biz galeri esnafıyız, kişinin evrakından, arabasından anlarız, neresinde ne yapılmış biliriz. Çünkü işimizin erbabıyız" dedi.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Bunu sakın ihmal etmeyin...

"FİYATTAN ÖNCE ARACIN DURUMUNA BAKILMALI"

Araç almak isteyen vatandaşlar, fiyattan önce aracın durumuna bakması gerektiğini kaydeden Ertuğ, "Araç alırken ucuz olup, olmadığına bakmasınlar. Aracın aksesuarlarına bakmasınlar. Bazen bazı insanlar 2017 model aracı, 2021 yapıyor. Bu anlatmakla olmuyor gözlemlemek lazım. Bu yüzden vatandaşın galericiye veya bir sigortacıya gitmesi lazım. Ehline sorsunlar" diye konuştu.

İkinci el araç alacaklar dikkat! Bunu sakın ihmal etmeyin... - Resim : 2

"ARABAYI UCUZ BULUP SORGULATMAYI İHMAL ETMESİNLER"

Araç satın alacak vatandaşların küçük meblağlardan kaçtığını belirten Ertuğ, şu ifadeleri kullandı:

"Piyasada çok ağır hasarlı arabalar var. Vatandaşlar aldıkları her arabayı 5664’den sorgulasın veyahut da sigortayı kestirdiği firmasına sorsun. Vatandaşlar arabayı ucuz bulunca bunları yapmaya üşeniyor. 300 TL, 500 TL eksperlere vermeyip, 10 TL'ye sorgulamayıp küçük meblağlardan kaçarak, büyük meblağlardan kazık yiyorlar. Bunun olmaması için önce her şeyi sigortacısına, galericisine, 5664'e, sonra eksperine sorması lazım. Bunların maliyetinin 1'i 10 TL, biri 500 TL."

İkinci el araç alacaklar dikkat! Bunu sakın ihmal etmeyin... ile ilgili etiketler ikinci el ikinci el araç galeri
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.