İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ”Gazze'de ateşkesin sağlanması İsrail'in işine yarar. Bu kadar yoğun bir bombardımanın gerekçesi yok.” diye açıklama yapmıştı. Ancak Fransa’nın Gürcistan üzerinden, Ermenistan’a yüklü miktarda silah, mühimmat ve zırhlı araçlar gönderdiği ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Fransa uzun yıllar sömürdüğü ve sonrasında ise bağlarını koparmadığı Sahel ülkelerinden kovulmuştu. Fransa özellikle Nijer, tamamı eski Fransız kolonileri olan Burkina Faso, Gine, Mali ve Çad'da kontrolü kaybetmişti.


FRANSA KAFKASLAR’DA YENİ OYUNLAR PEŞİNDE!

Afrika’da sömürü ülkeleri kaybeden Fransa’nın,Ortadoğu’da olduğu gibi,Kafkaslar’daki hedeflerinden vazgeçmediği anlaşıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron bir süre önce, ”Gazze'de ateşkesin sağlanması, İsrail'in işine yarar. Bu kadar yoğun bir bombardımanın gerekçesi yok. Şu anda bebekler ve yaşlılar bombalanıyor. Ateşkes, sivilleri korumamızı sağlayacak. Umarım ABD, İngiltere diğer ülkeler, bu çağrımıza katılır.” diye açıklama yapmıştı.

Ancak Macron’un bu açıklamasının ardından Fransa’nın gizli amacı açığa çıktı.

İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor!


FRANSA’NIN ASKERİ YARDIMINI GÜRCÜ SİYASET BİLİMCİ ORTAYA ÇIKARDI!

Fransa’nın Gürcistan üzerinden Ermenistan’a yüklü miktarda silah, mühimmat ve zırhlı araçlar gönderdiği ortaya çıktı.

Gürcistanlı bilimci Simon Kapadze yaptığı açıklamada, ”Fransa'nın Gürcistan üzerinden Ermenistan'a silah göndermesi gerçekten utanç verici. Gürcistan'dan bu adımı beklemiyordum." diyerek Gürcü yetkililerin bu adımının beklenmedik olduğunu söyledi.

 İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor! - Resim : 2


GÜRCÜ KAPATZE: NEDEN ŞİMDİ?


Aynı siyaset bilimci Kapatze açıklamanın devamında, ”Bu adımın arkasında ne olduğunu bilmiyorum.Neden şimdi? Gürcistan'ın barış anlaşması imzalamaya çalıştığı bir dönemde, bunun gerçekleşmesi düşünülemez.Gürcistan'ın Azerbaycan'la yakın ilişkilerini sorgulamak kesinlikle akıllıca değil.Gürcü tarafı lehine bir şey söylemek, onun tarafını tutmak anlamsız olur. Bir Gürcistan vatandaşı olarak, Azerbaycan'dan ancak özür dileyebilirim.Fransız askeri teçhizatı Gürcistan üzerinden Ermenistan'a doğru ilerliyor.” dedi.

İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor! - Resim : 3


ERMENİSTAN’A GÖNDERİLEN SİLAH, MÜHİMMAT VE ZIRHLI ARAÇ TEDARİKÇİSİ FRANSIZ FİRMASI!

Öte yandan, SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, Fransa’nın yolladığı diğer silahların yanı sıra, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik "Acmat" firmasının da ürettiği "Bastion" çok amaçlı kullanıla zırhlı araçlar da bulunuyor.

Fransa’nın yolladığı silah,mühimmat ve zırhlı araçlar, önceki akşam Gürcistan'ın Poti limanına getirildi.

Gönderilen askeri malzeme tedarikçisinin ise Fransız ARQUUS şirketi olduğu öğrenildi.

Bu arada, Gürcistan uzun süreden beri Fransız silahlarının Ermenistan'a geçişini yasakladığı biliniyordu.

Son gelişme ile Gürcistan yönetiminin Fransa’nın askeri silah yollanmasına izin vermesinin ise,uluslararası diplomasi de ilginç karşılandığı ifade edildi.

İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor! - Resim : 4

İki yüzlü Fransa: Gürcistan üzerinden Erivan’a silah yolluyor! ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.