İki ülke birleşebilir! Çağrılar artıyor

Okyanusya ülkeleri Avustralya ve Yeni Zelanda'nın birleştirilmesi konusunda önemli sesler yükselmeye başladı. Birçok siyasiden bu birleşme tartışmaları konusunda pozitif görüş geldi.

Yeni Zelandalı eski bir milletvekili, Yeni Zelanda'nın Avustralya üyeliğini değerlendirmesi konusunda çağrıda bulundu. Bunun nedeni olarak ise maliyet tasarrufu ve ekonomik faydaları öne sürdü.

İşçi Partisi'nin görevden ayrılan Hamilton Doğu Milletvekili Jamie Strange, ülkesinin bir Avustralya eyaleti olma teklifini yeniden düşünmesi önerisinde bulundu.

"İLERİDE TEK BİR ÜLKE OLACAK MIYIZ?"

Strange, yaptığı açıklamalarda "Avusturalya'yı ne zaman ziyaret etsem 'İleride Avustralya ve Yeni Zelanda olarak tek bir ülke olacak mıyız?' diye merak ediyorum Aslında teknik olarak Yeni Zelanda'nın kendi anayasası uyarınca Avustralya'ya katılma seçeneği hala açık." dedi.

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN DESTEK GELDİ

Eski başbakan yardımcısı Barnaby Joyce, Yeni Zelanda'nın anayasal bir boşluk nedeniyle Avustralya federasyonuna katılması yönündeki çağrıları destekledi.

İki ülke birleşebilir! Çağrılar artıyor ile ilgili etiketler Yeni Zelanda Avustralya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.