İki FETÖ imamı Ukrayna'da kıskıvrak yakalandı

FETÖ’nün Bağdat ve Erbil imamları Salih Fidan ve Samet Güre’nin önce Avrupa sonrasında ABD’ye kaçış planları Ukrayna’da son buldu. FETÖ'cüler, Ukrayna - Polonya sınırından illegal yollarla kaçarken yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, Kaçakçılıkla Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, FETÖ’nün Bağdat imamı Salih Fidan ile Erbil imamı Samet Güre’nin Ukrayna’ya geldiklerini tespit etti.

SAHTE PASAPORT TEMİN ETMEYE ÇALIŞTILAR

Yurtdışında örgüte ait Feza Öğretim Kurumları’nda öğretmen olan ikili Ukrayna’ya geldiklerinde sahte pasaport temin etmeye çalışıyorlardı. Diplomatik girişimler sonucunda Ukrayna adli makamları ile temas kuruldu.

ABD'YE GİTMEYE ÇALIŞIYORLARDI

Her iki FETÖ imamı Ukrayna sınırından yaya olarak Polonya’ya gitmek isterken yakalandı. İkilinin Polonya üzerinden Almanya ardından da ABD’ye gitmeyi hedefledikleri belirlendi. Ukrayna Büyükelçiliği’nin girişimleriyle sınır dışı edilen iki FETÖ mensubu dün Türkiye’ye getirildi.

İki FETÖ imamı Ukrayna'da kıskıvrak yakalandı ile ilgili etiketler FETÖ salih fidan samet güre firari fetöcü
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.