İki dev banka uyardı! Bu bağlantıları tıklamayınız

SMS dolandırıcılığına karşı iki dev bankadan uyarı geldi. SMS atılarak müşteriler bilgilendirildi ve cep telefonunuza ve e-maile gelen bağlantıların tıklanmaması istendi. İşte Yapı Kredi ve QNB Finansbank'tan gelen uyarı mesajı...

Son dönemde artan dolandırıcılık vakaların ardından bankalardan uyarılar gelmeye başladı. Özellikle telefon üzerinden gelen bazı SMS ve aramalar ile vatandaşların dolandırıldığı yönündeki haberlerin artmasının ardından bankalar vatandaşları uyadı.

Bankalardan peş peşe bu konuda uyarı geldi ve müşterilerin dikkatli olunması istendi. İşte iki dev banka Yapı Kredi ve QNB Finansbank'tan gelen acil uyarı...

QNB Finansbank müşterilerine SMS atarak şu uyarıda bulundu.

Değerli müşterimiz, bankamızın ismi kullanılarak tarafınıza gönderilen kart masraf ve ücreti iadesi ya da ödül kazandığınız yönündeki mesajları dikkate almayınız.

Güvenliğiniz için kart bilgilerinizi, bankacılık şifrelerinizi ve kişisel bilgilerinizi üçüncü şahıslar ile sözlü ya da yazılı olarak paylaşmayınız ve güvenliğinizden emin olmadığınız bağlantılara tıklayarak bilgilerinizi girmeyiniz.

Bir uyarı da Yapı Kredi'den geldi. Yapı Kredi de müşterilerine SMS atarak acil uyarıda bulundu ve şu mesajı paylaştı:

Değerli müşterimiz, sosyal medyadan kısa sürede yüksek kazanç vadeden mesajlara ya da sigorta, masrafa, ücret iadesi için sizi arayan kişilere itibar etmeyiniz.

Bu kişilerin yönlendirmesiyle herhangi bir kişiye, hesaba ya da farklı bankadaki hesabınıza para göndermeyiniz.

 

 

İki dev banka uyardı! Bu bağlantıları tıklamayınız ile ilgili etiketler SMS
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.