İki bakanın görüşmesinde 'yapay zeka' skandalı: Kiev Belediye Başkanı'nın yerine o konuşmuş

Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko, görüntülü olarak bir görüşme gerçekleşirdi. Ancak görüşmeye 'yapay zeka' damgasını vurdu. Aslında Kiev Belediye Başkanı yerine görüşeye onun görünümünde bir yapay zeka çıktığı belirlendi.

Almanya'nın Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey ile Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko arasındaki görüşme ilk dakikalarına kadar planlandığı şekilde devam etti.

Kiev Belediye Başkanı, Ukraynalı mültecilerin kabulüne ve finansmanına ilişkin sorular sordu. Ancak konuşmasının ilerleyen safhasındaki talepleri şaşkınlığa neden oldu, görüşme sonlandırıldı.

İki bakanın görüşmesinde 'yapay zeka' skandalı: Kiev Belediye Başkanı'nın yerine o konuşmuş

GERÇEK BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL, YAPAY ZEKA

Çünkü görüşme yapılan kişi gerçek Kiev Belediye Başkanı değil, onun görünümünde olan bir yapay zekaydı. Görüntüdeki kişinin gerçek Belediye Başkanı olmadığı, Klitschko tarafından yapılan açıklamayla da teyit edildi.

RUSYA'NIN MI PARMAĞI VAR?

Berlin Belediye Başkanı'nın bir yapay zeka kurbanı olduğu ortaya çıktı. Sosyal medyada ve Alman basınında olayda, Rus gizli servisinin parmağı olabileceği yorumları yapıldı.

İki bakanın görüşmesinde 'yapay zeka' skandalı: Kiev Belediye Başkanı'nın yerine o konuşmuş ile ilgili etiketler Almanya Berlin Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.