IKEA ve H&M'den Rusya kararı: Ülkedeki tüm mağazalar kapatılacak

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya tepkiler devam ediyor. Birçok ülke Rusya ile ticareti keserken, dünyaca ünlü markalar da Rusya pazarından çekilmeye başladı. Mobilya devi IKEA ile giyim devi H&M, Rusya'daki tüm mağazalarını kapatma kararı aldığını duyurdu.

İsveçli mobilya firması IKEA, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacağını duyurdu. Şirket, söz konusu iki ülkeden ihracat ve ithalatların durdurulduğunu ve üretimin askıya alındığını açıkladı. IKEA'dan yapılan açıklamada Ukrayna'daki savaşın büyük insan trajedisi yaşattığı hatırlatılırken malzeme tedarik zincirinde de büyük aksamalar olduğu vurgulandı.

GİYİM DEVİ H&M'DEN DE AYNI KARAR 

Öte yandan İsveçli giyim firması H&M de Rusya'daki bütün mağazalarını kapatma kararı aldı. Cumartesi Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni şubeler açmaya hazırlandığının duyulması üzerine büyük tepki çeken şirket, kararını değiştirdiğini belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, yeni mağazaların açılmasını durdurdukları ve bütün mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldıkları bildirildi.

YAPTIRIMLAR ARTIYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Savaş 8 gündür devam ederken, Rusya'ya yönelik yaptırımlar da üst üste geliyor. Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılırken, Rus milyarderler ve fon şirketlerine de yaptırım uygulanıyor. Ülkeler birer birer Rusya ile ticareti kesiyor.

IKEA ve H&M'den Rusya kararı: Ülkedeki tüm mağazalar kapatılacak ile ilgili etiketler Rusya H&M Yaptırım ikea mağaza
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.