İhtiyaç Sahibi Ailelere Eğitim, Sağlık, Doğum Yardımı Müjdesi! Ocak Ayı Bitmeden Başvurun!

İhtiyaç sahibi ailelere üç sosyal yardım programının detayları belli oldu. Ocak ayı bitmeden başvurulması gereken üç sosyal yardım programını Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Doğum Yardımı da dahil dar gelirliler için 259 milyon lira ödeme yapılıyor. Peki sosyal yardıma nasıl başvurulur?

Sosyal yardım konusunda birçok projeye imza atan hükümet yine üç farklı program ile ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın yazılı açıklamasıyla detayları belli olan yardım kapsamında Ocak ayında ödemelerin başlayacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetlet Bakanlığı tarafından Çoklu Doğum Yardımı, Şartlı Eğitim Yardımı ve Şartlı Sağlık Yardımı adı altında dar gelirli aileler için başlatılan destek programı devam ediyor. 259 milyon liranın dağıtılacağı programın detaylarınıı Bakan Derya Yanık açıkladı.

Turk Lirasi High Resolution Stock Photography and Images - Alamy

Şartlı Eğitim yardımının detayları şöyle açıklandı: İlk ve orta öğrenim çağında çocuğu olan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim desteğinde bulunuluyor. Bakan Yanık, 0-6 yaş arasında çocuğu olan dar gelirli ailelere sağlık kontrollerini yaptırmak şartıyla düzenli para yardımı yaptıklarını belirtti.

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik bir diğer yardım da doğum yardımı oldu. Ailelere destek verildiğini belirten Derya Yanık, "Bu kapsamda ocak ayına ilişkin bu üç sosyal yardım programlarımız ile 259 milyon lira ödeme yapacağız" ifadesini kullandı.

 

 

İhtiyaç Sahibi Ailelere Eğitim, Sağlık, Doğum Yardımı Müjdesi! Ocak Ayı Bitmeden Başvurun! ile ilgili etiketler Sosyal Yardım para yardımı destek Sosyal destek doğum parası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.