İhracat beklentisinde azalma

Ticaret Bakanlığı, 2022'nin ilk çeyreğine ilişkin yaptığı Dış Ticaret Beklenti Anketi'nin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre ithalat beklentisi, ihracat beklentisinden üstün çıktı.

2022 yılının ilk çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanırken, yılın ilk çeyreğine ilişkin İhracat Beklenti Endeksi, bir önceki çeyreğe göre 15,5 puan gerileyerek 115,8 seviyesinde ölçüldü. İthalat Beklenti Endeksi ise 10,7 puan artış göstererek 118,8 olarak gerçekleşti.

İhracat beklentisindeki düşüşte gelecek 3 aya yönelik ihracat beklentisi, ihracat sipariş beklentisi, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi ve son 3 aydaki ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler etkili oldu.

10,7 puan artış gösteren ithalat beklentisi, geçen yılın aynı dönemine göre 6 puan arttı.

İthalat birim fiyatı beklentisi ve şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi ile son 3 aydaki ithalat sipariş düzeyi sorularına yönelik değerlendirmeler endeksin yükselmesinde öne çıkan faktörler oldu.

İhracat beklentisinde azalma ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı İthalat İhracat
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.