İhalelerde satışa itiraz çetesi çıktı | Dilekçeler vererek açıktan milyonlarca lira para alıyorlar!

Kolay yoldan para kazanmak isteyen çeşitli çıkar grupların, yeni bir yöntemi daha ortaya çıktığı öğrenildi. CİMER'e gelen şikayetler üzerine, özellikle büyük şehirlerde, ihalelere giren kişi, şirket ile kurumlara karşı, dilekçe vererek itiraz eden ve bu yolla milyonlarca lira toplayan, organize suç örgütleri için harekete geçildiği ifade edildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye'nin çeşitli illerinde, yeni dolandırıcılık olayları ortaya çıkmaya başladığı anlaşıldı.

CİMER'E BİNLERCE ŞİKAYET BAŞVURUSU YAPILDI!

İhale yolu ile mağduriyetler oluşturan kişi ve gruplarla ilgili olarak, kısa adı CİMER olan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne çok sayıda şikayet geldiği öğrenildi. CİMER'e gelen binlerce şikayet başvuruları üzerine, iddiaların savcılıklar ve emniyet yetkilileri tarafından, detaylı ve çok yönlü olarak araştırılmaya başlandığı ifade edildi.

İHALELERE İTİRAZ EDEN ÇETE NASIL PARA TOPLUYOR?

CİMER başta olmak üzere, savcılıklar ile polis birimlerine yapılan şikayet başvurularına göre, ihaleye girenlere itiraz ederek para isteyen çete şöyle çalışıyor. Hiç bir resmi ticari faaliyeti olmayan, sadece kolay yoldan para kazanmak isteyen çeşitli çıkar grupları, özellikle büyük şehirlerde, taşınır ve taşınmaz tüm ihalelerin gün ile saatlerini öğreniyorlar. İhale günü geldiğinde, ihalelere girmeyen ve sadece uzaktan izleyen bu çıkar gruplar, ihalelere giren kişi, şirket ve kurumlardan para koparmak için, bir dilekçe vererek itiraz ediyorlar.

TAPU VE RUHSATLARDA UZUN SÜREN GECİKMELERE NEDEN OLUYORLAR!

Bina, daire ve pahalı otomobillerdeki ihalelere bir dilekçe ile itiraz eden bu çıkar grubu kişilerin, daha sonra ihaleye giren kişi, şirket ile kurumları arayarak, itirazları geri çekme karşılığı yüklü miktarda para istiyorlar. İhale çetelerinin yaptıkları bu itirazlar sonucu, tapu ve otomobil ruhsatlarında uzun süren gecikmelerin yaşandığı, bunun da başta devletin elde edeceği vergiler, hukuk ve bürokrasi açısından büyük sorun olduğu belirtildi. Öte yandan elde edilen bilgilere göre, son zamanlarda otomobillerin  fiyatları artması üzerine, böyle yasa dışı çıkar grupları ile çetelerin ortaya çıktığı ifade edildi. Yine iddialara göre, ihalelerde ortaya çıkan organize suç örgütlerinin, bu yolla milyonlarca TL para topladıklarının anlaşıldığı vurgulandı.

SAVCILIKLAR VE EMNİYET HAREKETE GEÇTİ!

Öte yandan CİMER'e gelen binlerce şikayetler üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün, tüm illerdeki emniyet müdürlüklerine bir uyarı yazısı yolladıkları öğrenildi. İl emniyet müdürlüklerinin de gelen bu uyarı yazısı üzerine, Asayiş ve Organize  Suçlarla Şube Müdürlüğü'ne yazı yazarak, gelen şikayetlerin değerlendirilmesini istedikleri kaydedildi.

İhalelerde satışa itiraz çetesi çıktı | Dilekçeler vererek açıktan milyonlarca lira para alıyorlar! ile ilgili etiketler Tapu ihale CİMER
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.