Iğdır'da göçmenler için Geçici Geri Gönderme Merkezi kuruluyor...

Iğdır'da göçmenlerin ülkelerine iadesi için 5 bin kişilik Geçici Geri Gönderme Merkezi yapılması çalışmalarına başlandı.

Iğdır'da göçmenlerin kontrolsüz şekilde şehir sınırları içinde dolaşmalarını ve seyahat etmelerini engellemek amacıyla Geçici Geri Gönderme Merkezi'nin kurulması planlanıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yapacağı. 5 bin kişilik merkezin kurulması için çalışmalar başlatıldı.

Merkez, Ağrı Doğubayazıt-Iğdır karayolu güzergahında bulunan Erhacı köyü bölgesinde kurulacak. Iğdır Valiliği getirilecek göçmenlerin günlük ihtiyaçlarının merkez içinde karşılanacağı açıkladı.

Yapılan açıklamada "Göçmenlerin merkez içindeki iş ve işlemleri yürütülecek, ülkelerine iade işlemleri yapılana kadar merkezde barınma, yeme içme, sağlık işlemleri yapılacak olup hiçbir şekilde merkez dışına çıkmalarına müsaade edilmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Iğdır'da göçmenler için Geçici Geri Gönderme Merkezi kuruluyor... ile ilgili etiketler Iğdır geri gönderme merkez
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.