Roland Garros'ta zafer Iga Swaitek'in

Roland Garros (Fransa Açık) finali bu yıl büyük bir sürprize sahne oldu. Finalde Avustralya Açık şampiyonu Sofia Kenin'le kozlarını paylaşan 19 yaşındaki Iga Swiatek, şampiyonluğa ulaştı. Polonyalı raket daha önce hiç turnuva kazanmamıştı.

Roland Garros'ta zafer Polonyalı raket Iga Swiatek'in oldu... Teniste sezonun son Grand Slam turnuvası olan Fransa Açık'ta kariyerinin ilk turnuva zaferini yaşayan 19 yaşındaki Swiatek, finalde Sofia Kenin'i 6-4 ve 6-1'lik setlerle mağlup etti.

Finale gelene kadar harika bir performans sergileyen Swiatek, hiç set kaybetmeden şampiyon oldu. Dünya 54 numarasının daha önce kariyerinin en büyük başarısı Lugano'da oynadığı finaldi...

SAKATLIK ETKİLEDİ

2020 Avustralya Açık şampiyonu Amerikalı Kenin ise kariyerinin 2. Grand Slam zaferi için çıktığı kortta sakatlığının da etkisiyle kupayı rakibine kaptırdı. 21 yaşındaki raket 2. sete servis kırarak başlasa da sağ baldırındaki sakatlık nüksedince sağlık molası almak zorunda kaldı. Dönüşte varlık gösteremeyen Kenin, oynadığı 7. finalde 2. kez kaybetti.

Roland Garros'ta tek erkekler finali yarın Rafael Nadal ile Novak Djokovic arasında oynanacak.

 

 

Roland Garros'ta zafer Iga Swaitek'in ile ilgili etiketler Polonya Tenis roland garros Iga Swiatek Sofia Kenin
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.