İGA görme engelliler için daha kolay uçak seyahati vaat ediyor

İGA tarafından yeni sunulan mobil uygulama, görme engelli yolcuların daha iyi seyahat deneyimi yaşaması için sesli bildirimlerde bulunacak. Yolcular uçuş ve havalimanı bilgilerine daha rahat erişebilecek.

İGA (İstanbul Grand Airport), görme engelli yolcuların daha rahat seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla bir mobil uygulama geliştirdiğini duyurdu. Sosyal medya aracığıyla duyurusu yapılan uygulamanın ismi ise “İGA yanımda” olarak açıklandı.

 

 

Geliştirilen uygulama sesli bildirimlerle görme engelli yolculara yardımcı olmayı vaat ediyor. Bildirimler kullanıcıyı kılavuz çizgilere yönlendirip, Braille alfabesi ile yazılmış danışma panosundan özel hizmet noktası yerini tarif ediyor.

 

 

UÇUŞ BİLGİLERİ VE HAVALİMANINDA Kİ MEKANLAR KOLAYCA BİLDİRİLECEK

 

 

Özel hizmet noktasında seferlerini bekleyen yolcular uygulama aracılığıyla da diledikleri zaman kapı ve saat bilgilerine de ulaşabilecek. Uygulama ayrıca çevrelerindeki mekanları da yolcuların telefonu o yöne doğru tutmaları halinde aktaracak.

 

 

Görme engelli yolcuların seyahat deneyimini geliştireceği öngörülen uygulamanın amacı onların bağımsız bir şekilde havaalanı işlemlerini ve uçak yolculuklarını sorunsuz bir şekilde tamamlamalarına katkıda bulunmak.

 

İGA görme engelliler için daha kolay uçak seyahati vaat ediyor ile ilgili etiketler İstanbul Havalimanı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.