İftiralara sahip çıktı! CHP'li Sezgin Tanrıkulu TSK'yı kimyasal silahla suçladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, yaptığı başarılı operasyonlarla terör örgütü PKK'nın belini kırmaya devam ederken bu durumdan canı yanan kişiler iftira kampanyaları düzenlemeye başladı. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın 'Türk Silahlı Kuvvetleri kimyasal silah kullanıyor' iftirasına ise ilk destek CHP'li Sezgin Tanrıkulu'ndan geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) başarılı operasyonu sonucu terör örgütü PKK bitme noktasına gelirken bu durumdan rahatsız olan HDP, kahraman askerlerimizi kimyasal silah kullanmakla suçladı. İşin acı yanı ise bu asılsız iddialara, adında Türk ibaresi bulunan Tabibler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu sahip çıktı.

Sezgin Tanrıkulu da sahip çıktı

Yapılan kara propagandaya sahip çıkan diğer bir isim ise CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu oldu.

Tanrıkulu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, konuyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi sunacağını söyledi.

İftiralara sahip çıktı! CHP'li Sezgin Tanrıkulu TSK'yı kimyasal silahla suçladı

"Meclis'e soru önergesi vereceğim"

Tanrıkulu, "Kimyasal silah kullanıldığı iddialarına ilişkin görüntüleri izledim. Kimyasal silah insanlığa karşı bir suçtur. Yarın itibarıyla iddialara dayanak olan görüntülerin doğruluğu üzerine soru önergemi Meclis gündemine sunacağım. Bu iddialar karşısında açıklama yapılmamış olması ilginç." ifadelerini kullandı.

TSK 17 teröristi etkisiz hale getirmişti

TSK, Zap bölgesinde yaptığı bir operasyonda 17 teröristi etkisiz hale getirmişti. PKK, olay sonrası sözde bazı görüntüler üzerinden TSK’nın kimyasal silah kullandığını ileri sürmüştü.

 

İftiralara sahip çıktı! CHP'li Sezgin Tanrıkulu TSK'yı kimyasal silahla suçladı ile ilgili etiketler Sezgin Tanrıkulu TSK
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.