İETT otobüslerine köpekle binilebilir mi?

İETT otobüslerine köpekle binilir mi veya binilemez mi? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yolcular arasında hep bir tartışma konusu olan 'köpeklerin İETT araçlarına binip binemeyeceği' konusu arama motorlarında araştırılıyor. Peki, İETT otobüslerine köpekle binilebilir mi? İETT otobüsüne köpek biner mi? İETT otobüslerine köpek binmesi yasak mı? İşte İETT 'Yolcu Bildirgesi'ne göre köpeklerin İETT araçlarına binip binemeyeceği...

İETT otobüslerine köpeklerin yolculup edip edemeyeceği veya köpekle araçlara binmenin yasak olup olmadığı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Ancak, İETT'nin internet sistesinde yer alan Yolcu Bildirgesi'ne göre köpek sahiplerinin uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Peki, İETT otobüslerine köpekle binilebilir mi? İETT otobüsüne köpek biner mi? İETT otobüslerine köpek binmesi yasak mı? İşte İETT 'Yolcu Bildirgesi'ne göre köpeklerin İETT araçlarına binip binemeyeceği...

İETT otobüslerine köpekle binilebilir mi?

İETT OTOBÜSLERİNE KÖPEKLE BİNİLEBİLİR Mİ?

İETT tarafından yayınlanan bildirgeye göre yolcular belirli kurallar altında köpekleriyle yolculuk edebiliyor. İşte köpekle İETT'ye binmek için gerekli olan koşullar...

Engellilere refakat eden rehber köpekler, Görevlilerin talebi halinde, rehber köpek ile seyahat etmek isteyen kişinin Engelli Kartı ve köpeğe ait Rehber Köpek Kartı gösterilmek zorundadır.

Rehber köpekler de sisteme girişine izin verilen tüm köpekler gibi, uzunluğu 50 cm.’yi geçmeyecek bir tasma ve ağızlığı takılı olarak sahibi tarafından kontrol altında seyahat edebilecektir.

Rehber köpekler saat sınırlaması olmadan seyahat edebilirler.

Küçük köpekler,

50 cm.’yi geçmeyecek bir tasma ve ağızlığı takılı olarak, tasması sürekli olarak sahibi tarafından tutulmak ve kucakta taşınmak şartıyla küçük köpekler saat sınırı olmaksızın seyahat edebilirler. (küçük ırk olarak ifade edilen, ağırlığı 5 kg'ı geçmeyen ve tek el ile kucakta taşınabilecek büyüklükteki köpekler küçük köpek tanımına girmektedir.)

Orta Boy ve Büyük köpekler,

Refakatçi ve küçük boy olarak tanımlananlar dışındaki köpekler, 50 cm. uzunluğu geçmeyen tasması ve ağızlığı yolculuk boyunca kesinlikle çıkartılmamak şartı ile 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışındaki saatlerde seyahat edebilirler.

Kafesler ve kafes dışında taşınıyor ise tüm köpekler, araç içerisinde zeminde ve sahibinin yakınında bulunacaktır. Kafesin hiçbir şekilde koltuklara konulmasına ve köpeklerin koltuklara oturtulmasına izin verilmeyecektir.

İşletme tarafından belirlenmiş ve iletişim kanalları aracılığı duyurulmuş olan “Köpekle Seyahat Kuralları”na aykırı davranışlar halinde, köpek sahipleri hakkında Türk Borçlar Kanunu 67-68. Maddeleri ve Türk Ceza Kanunu 177. Maddesi uyarınca gerekli yasal girişimlerde bulunulacaktır.

Ayrıca; 3. Şahıslar, ekipmanlar ve kullanım alanlarının uğradığı her türlü zararın tazmininden ve hayvanların sebep olacağı kirliliğin (dışkı, idrar vb.) temizlenmesinden köpek sahipleri sorumlu olacaktır.

Diğer Hayvanlar:

Tüm kedi türlerinin sadece özel olarak hayvan taşımak için tasarlanmış çanta (kedi çantaları), sepet veya kafesle taşınmak şartıyla seyahatine izin verilecektir. Okul çantası, pazar çantası, spor sırt çantaları, malzeme kutuları, koliler, el çantaları ve benzeri malzemeler ile taşımaya izin verilmeyecektir. Yukarıda belirtilen koşullarda taşınmayan kedilerin tasmasıyla ve kucakta taşınsa dahi seyahatine izin verilmeyecektir.

Kafeste taşınmak koşulu ile küçük evcil kuş türlerinin (bülbül, kanarya vb.) seyahatine izin verilecektir.

Herhangi bir şekilde serbest kaldığında diğer yolculara zarar verebilecek; yırtıcı ve zehirli hayvanlar, sürüngen türleri, eklem bacaklı hayvanlar, böcekler, primatlar, yabani kuş türleri ile çiftlik hayvanları bu kapsam dışındadır. Bu hayvanların hiçbir şekilde istasyon ve araçlara girişlerine izin verilmemektedir. Bu tür hayvanlar ile izinsiz girişler sonrası oluşabilecek olumsuzluklardan hayvanın girişini yapan kişiler sorumlu tutularak idari işlem uygulanacaktır.

İETT otobüslerine köpekle binilebilir mi? ile ilgili etiketler İETT köpek
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.