İETT, metro, metrobüse zam geldi mi? Taksimetre açılış ücreti ne kadar oldu?

İstanbul’da elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş ve minibüs gibi toplu taşıma araçlarına zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretlerinin de değişmesi ile birlikte İETT, metro, metrobüs zamlandı mı haberleri gündeme geldi. Peki, İstanbul’da tam ve aylık öğrenci akbili ne kadar, kaç TL oldu?

UKOME Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Demir başkanlığında 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Toplantı esnasında elektronik bilet ile taksi, taksi dolmuş, minibüs, servis ücretlerine zam ve Adalar'da elektrikli araç alımı teklifi görüşüldü.

Toplantıda alınan karar doğrultusunda yakıt giderleri, elektrik, dolar ve asgari ücretin artışlardan dolayı elektronik bilet fiyatları, taksi, taksi dolmuş, minibüs fiyatlarına yüzde 36 zam talep edilirken servis ücretlerine ise yüzde 27 zam teklifi oylama ile kabul edildi.

Yüzde 36 zam talebinin kabul edilmesi sonrasında taksimetre ücretleri açılış 5,55 kuruştan 7 liraya kısa mesafe ücreti ise 14 lira 50 kuruştan 20 liraya çıktı. Zamlı tarifenin yılbaşından itibaren geçerli olacağı belirtildi.

 

İETT, metro, metrobüse zam geldi mi? Taksimetre açılış ücreti ne kadar oldu? ile ilgili etiketler İstanbul İETT metro metrobüs zam toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.