İdlib şehidinin abisinden anlamlı veda!

İdlib'de şehit olan 33 asker arasındaki isimlerden biri de Uzm. Onb. Nihat Kara idi. Barış Harekatı sırasında Resulayn'da gazi olan Kara, İdlib'de ise şehit düşmüştü. Şehidin Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yapılan cenazesinde hafız olan ağabeyi Suat Kara, duygusal ve bir o kadar da anlamlı bir konuşma yaptı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop da oradaydı...

İdlib şehitlerinden Uzm. Onb. Nihat Kara için Tekirdağ Saray ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un da katıldığı törende cenaze namazı öncesi şehidin ağabeyi Suat Kara, kardeşi ile ilgili duygu yüklü bir konuşma yaptı.

Kardeşinin Resulayn'da yaralandığını belirten 'isteseydi gitmeyebilirdi' diyen Kara, çocukluk anılarını da anlattığı konuşmasında Nihat Kara'nın büyük küffarla mücadele ederken şehit olduğunu söyledi. 

İdlib şehidinin abisinden anlamlı veda!

İşte Suat Kara'nın duygusal ve bir o kadar da anlamlı veda konuşmasının detayları:

"Biz bu günü düğün günü ilan ettik kendimize. Benim kardeşim kandil gecesi şehit edildi. Elhamdülillah bir cuma gecesiydi. Bunlar çok büyük nimetlerdir. Her babayiğite nasip olacak şey değildir. Benim kardeşim büyük küffarla mücadele ederken şehit oldu. PKK, YPG gibi artıklar, arta kalmışlar, onun bunun maşası olmuşlarla değil, küffarın büyüğü, düşmanın büyüğü ile mücadele ederken şehit edildi. Öyle çerçöplerle uğraşmadı benim kardeşim. Allah ayetinde şöyle buyuruyor: Allah müminlerden canları ve malları karşılığı cenneti satmıştır. Kim ki Allah yolunda mücadele eder, çarpışır düşmanı öldürür veya kendisi şehit edilirse ona müjdelemiş olduğu cenneti verecektir. Biz Allah'a iman etmiş insanlarız. Elhamdülillah Allah bilincimiz yerindedir. Bizi biz yapan Allah bilincidir. Bizi yaratan odur. Bize kardeşimizi, babama anama oğlunu bahşeden odur. Ona gidecek, biz kimden neyi saklıyoruz. Kardeşimizi kimden kıskanıyoruz ki. Veren aldı onu. Sanki biz dünyada ona daha iyisini mi verecektik. Dünyadayken daha iyisini veremezdik. Allah onlara cenneti müjdelemiş. Bizim imanımız budur. Sizden isteğimiz ey büyük yoncalı dualarından kardeşimi esirgeme, unutma. Yere düşen ilk kanının yüzü suyu hürmetine Allah onu cennetlik eylesin. Bizi de onunla eylesin. Rasulayn'da harekatta yaralandı. Ama durmadı geri gitti. İsteseydi bahanesi çok idi. İstese durabilirdi. Ama bir daha gitti."

ŞEHİT KARA'NIN SON MESAJI

Resulayn'da yaralanan ve iyileşir iyileşmez birliğine dönerek İdlib'e giden Piyade Uzm .Onb. Nihat Kara şehit düşmeden bir gün önce attığı mesajda, “Sizden ricam sakın Suriye'de ne işimiz var diyenlerden olmayın. Gittim gördüm tam da olmamız gereken yerdeyiz. Yedi düvel bir olmuş rejimi, Rusya'sı. Dua edin yeter. Selametle!” demişti. 

İdlib şehidinin abisinden anlamlı veda! ile ilgili etiketler TBMM İdlib Mustafa Şentop Şehit Tekirdağ Saray TBMM Başkanı Nihat Kara Suat Kara
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.