İdlib helikopter düşürülme videosu! İşte o anlar...

İdlib helikopter düşürülme videosu! Son dakika gelen bilgiye göre, İdlib kentine yakın bölgede yer alan Serakib-Niyrab hattında bir helikopterin düşürüldüğü öne sürüldü. O anın görüntüleri ise merak konusu oldu.İşte İdlib'de helikopterin düşürülme anı...

İdlib helikopter düşürülme videosu! SETA Analisti Can Acun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım gündeme oturdu. Acun,sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Suriye'de Esed rejimine ait bir helikopterin düşürüldüğünü duyurdu. Helikopterin düşürülme görüntüleri

Acun, paylaşımında, ''Serakib-Niyrab hattında rejime ait bir helikopter düşürüldü, rejim güçleri son 48 saatte tüm cephe hatlarında ağır kayıplar vermiş durumda. Savaşın maaliyeti olması gerektiği gibi artıyor, artmaya da devam edecek'' ifadelerini kullandı.

İdlib helikopter düşürülme videosu! İşte o anlar...

 

 İDLİB

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir.

Halep'e 60 km uzaklıktadır.Bulunduğu ilin Türkiye'ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

Oldukça eski bir yerleşim alanı olan şehir yakınlarında pek çok eski şehir kalıntısı vardır. Bunlardan Ebla antik kenti, bir zamanlar bölgede önemli bir merkezdi.


Şehrin ekonomisi tarıma dayanır ve Suriye'nin önemli tarım merkezlerinden birisidir. Özellikle de zeytin üretimi yapılmaktadır. İdlib zeytin, pamuk, buğday ve meyve, özellikle kiraz için önemli bir üretim merkezidir. Diğer başlıca ürünlerinde badem, susam, incir, üzüm ve domates içerir. 1995 yılında çeşitli narenciye kırpma ile ekili yaklaşık 300 hektar alan vardı.

2011'de Suriye İç Savaşı'nın başlamasından bu yana, şehir asi milislerin eline geçti ve 2017'de Suriye Kurtuluş Hükümeti'nin merkezi oldu. İdlib Valiliği'ni Tahrir el-Şam ile birlikte kontrol etmektedir.

 

İdlib helikopter düşürülme videosu! İşte o anlar... ile ilgili etiketler Son dakika İdlib helikopter düşürüldü
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.