İçişleri Bakanlığı, ''Deprem bölgesinde çocuk kaçırıldı'' iddialarına yanıt verdi

İçişleri Bakanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesindeki sahipsiz çocukların kaçırıldığı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada '' Bu ve benzeri spekülasyonlara itibar edilmemeli, doğru bilgi için sadece yetkili kurumların açıklamaları dikkate alınmalıdır.'' denilerek resmi makamlara intikal eden bir ihbar ve müracaat olmadığı, kolluk birimlerince yapılan bir tespit de bulunmadığı belirtildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından deprem bölgesinde 'çocuk kaçırma' olayları yaşandığına dair iddialar ortaya atıldı. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı sosyal medya hesaplarında, "deprem bölgesinde çocuk kaçırma olaylarının meydana geldiği" yönünde asılsız paylaşımların yapıldığı belirtildi.

''SADECE YETKİLİ KURUMLARIN AÇIKLAMALARI DİKKATE ALINMALI''

Çocuk kaçırma iddialarına ilişkin resmi makamlara intikal eden herhangi bir ihbar ve müracaat olmadığı, kolluk birimlerince yapılan bir tespit de bulunmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Felaketin yaralarını en kısa sürede sarmak için aziz milletimiz ve devletimiz el ele mücadele verirken, bu ve benzeri spekülasyonlara itibar edilmemeli, doğru bilgi için sadece yetkili kurumların açıklamaları dikkate alınmalıdır. Asılsız iddiaları gündeme getirenler ve yayanlar hakkında işlem başlatılmaktadır."

 

İçişleri Bakanlığı, ''Deprem bölgesinde çocuk kaçırıldı'' iddialarına yanıt verdi ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.