İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Müthiş bir dip dalga yakaladık...

AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'nda yaptığı mitingi değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Müthiş bir dip dalga yakaladık. Bunu sahada çok net görüyorum. Sahayı anlarım." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

UYUŞTURUCU OPERASYONLARI

''Yılda ortalama 260 bin operasyon yapıyoruz. Birçok yöntem kullanıyoruz. İçeride elemanlarımız var. Gizli soruşturmacılarla operasyon yapıyoruz. MASAK ile yaptığımız operasyonda özellikle bin küsür kişiyi aşan uyuşturucu operasyonunu Ankara'da gerçekleştirdik. Birçok yöntemi sahada kullanıyoruz.

Yüzde 9,5 uyuşturucu kullanımında azalma var. Bu saha baskısının sonuç verdiğini gösteriyor. Operasyonlarımızda uyuşturucunun rotası değişti. Üç yıl üst üste yirmi ikişer ton uyuşturucu yakaladık. Tarihimizin en önemli narkotik mücadelesini sürdürüyoruz.

Türkiye'de uyuşturucuda milyonda 4,1 kişi ölüyor. 2 milyon anneye ulaştık. Her uyuşturucudan yakalanana anket yaptırıyoruz. Annesinin üzerinden çocuğu kontrol etmeye yönelik bir eğitim bir programı yaptık. 

Ben 7 yıldır bununla uğraşıyorum. Biz uyuşturucuda kökünü kurutmaya karar verdik. Yüzde 76'sı doğuda yakalanıyor. Ancak geri kalanı batıda yakalanıyor. Bizim raporlarımızın hepsinde bunlar yazar. 124 bin 500 metruk bina tespit ettik. Büyük bir kısmını yıktık. Attığımız her adımın karşılığını alıyoruz. Bugünkü operasyonumuz 8-10 aylık bir operasyondu.''

SEÇİM ÇALIŞMALARI

''Ben bugün İstanbul'un çeşitli yerlerinde oldum. Müthiş bir dip dalgası yakaladığımızı söyleyebilirim. Bunu sahada çok net gördük. Vatandaşımızın bu konuda büyük bir sahiplenmesi var. Bu sahiplenme inşallah pazar günü sandığa yansıyacak.

Pazar günü milletimiz ben Karabağ'daki attığın adımlara katılıyorum dedi, Ayasofya'yı açmana katılıyorum dedi, enerjide attığın adımlara katılıyorum dedi. Türkiye şu anda bu siyasi iradeyi gösteriyor. Sakarya gaz sahasındaki gazı dün değil de bugün çıkarıyor. Gabar dağındaki petrolü bugün niye çıkarıyor. Dün terör vardı çıkaramadın. Şimdi bunu arıyorsun ve arayacak gemiyi buluyorsun ve al sancak bayrağı takıyorsun. Bütün bunlar Türkiye'nin koyduğu iradenin tescilidir.

ABD ve Avrupa ne istiyor? Türkiye buralara burnunu sokmasın diyor. Jeopolitik gerekçelerle biz bir şekilde Bay Bay Kemal'i desteklemek zorundayız diyor. Şimdi buradaki her şey çok açık. Eğer siz Kuzey Irak'ta ve Kuzey Suriye'de Mehmetçiği geri çekerseniz... Karşımızdaki ittifak geri çekeceğim diyor. Geri çektiğiniz andan itibaren Hakkari ve Şırnak'ta petrolden bahsedebilir misiniz? Eğer siz onu yaparsanız teröristler sızacak. Orada bir terör devleti oluşacak. Her şeyi değiştirecekler. Zaten kendi ortakları PKK biz her şeyi değiştireceğiz diyor. 

ABD'nin planı aynı giderek artıyor. Batı basınının devreye girmesinin sebebi ABD'nin planını uygulamak. Kendi ortaya koydukları mutabakat metninini bir büyükelçiye düzelttirmeye çalıştılar. 

Kılıçdaroğlu 17-25 Aralık bir kumpastı ve bunun gibi bir kumpas beklediğini söyledi. Ondan önce ne yaptı? Ses kayıtlarını dinletti. Kılıçdaroğlu'nun sözünü akil bir söz olarak değerlendirmek doğru olmaz. Güvenilemeyecek bir tarzı ortaya koyuyor. Tamamı yalan üzerine kurulan bir sistemi yönetmeye çalışıyorlar.''

BATI BASINININ SEÇİM MANİPÜLASYONU

''Türkiye'de 1960'dan sonra sistemin içine Batı girdi. Tayyip Erdoğan Batı'nın bu sızmalarının tamamını tasfiye etti. Batı artık kendi gövdesini ortaya koymaya başladı. 2023 seçimini kazandığımız andan itibaren yüz yıllık bir istikrar başlıyor. Bunu görüyorlar. ABD Büyükelçisinin kontrol etmek istemediği seçim yoktur. 

Daha önce bu manşetler Menderes için de atıldı, Atatürk için de atıldı. Atı alanın Üsküdar'ı geçeceğini gördüler. Türkiye'nin bugün jeopolitik tercihleri bizim çıkarlarımızla uyuşmuyor diyorlar. 300 milyar doları kimden bulacaksın? Londra tefecilerinden bulacaksın. Türkiye Amerika mandasını kabul etmedi. 104 yıldır bunun intikamı alınmaya çalışılıyor. Herkes her şeyin farkında. 

Ben CHP'ye verecektim ama PKK ile ilişkisi olduğunu gördükten sonra Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğim diyen çok kişi gördüm.''

TERÖRLE MÜCADELE 

''Türkiye terörde kurulan oyunun şifrelerini çözmüştür.  Daha önce doğu ile batı arasındaki mesafe çok açıktı. Tayyip Erdoğan bu mesafeyi kapattı. Artık batıda ne varsa doğuda da var. Tayyip Erdoğan bunu her açıdan kapattı.

Son 6 yılda yurt içindeki terörist sayısı yüzde 96 azaldı. Türkiye'de sadece 85 terörist kaldı. Bugün Karadeniz'de terörist yok. Cudi Dağı'nda terörist yok. Amanos'ta terörist yok. Cilo dağı, Gabar tertemiz.''

KILIÇDAROĞLU'NUN KANDİL AÇIKLAMASI

''Kandil'i seçime sokuyorlar. Şu anda Kandil seçimin içinde. Seçimden Kandil'in istediği sonuç çıkarsa terörle mücadele biter. Kandil'in açıklamaları HDP'yi konsolide etmeye yarar. Her yerdeki samimiyetsizliğini ortaya koyuyor. CHP bu PKK ile iş birliği yapan adamlarını tasfiye edecek. Seçimi kaybedecekler ve tasfiye edecekler. ''

ERZURUM'DAKİ MİTİNG GERİLİMİ

''Seçim olayları geçen dönemin altında. Toplam 205 olay olmuş bu dönemde. Geçen seçim dönemine göre azalma var. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Bunları yaptığı sivil itaatsizlik yaparak seçim kurallarını alt üst etmek istiyorlar. Bu dolandırıcılıktır resmen. Milletin gözüne baka baka yalan söylüyorlar.

İstanbul 1 saniye vakit kaybedilecek bir yer değil. Bırakıp gitti. Türkiye'nin en başarısız belediye başkanı. Ne yaptı İstanbul'a? Erzurum'da provokasyonu yapan Ekrem İmamoğlu'dur. Erzurum'daki provokasyonla ilgili 2 PKK'lının konuşması dinlemeye takıldı.''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Müthiş bir dip dalga yakaladık... ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı İçişleri Bakanlığı 2023 Seçimleri
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.