İçimizdeki Bizanslıları tanı Aslı...

AK Parti'li Numan Kurtulmuş, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarına ilişkin, "İçimizdeki Bizanslıların bu konuda rahatsızlık duymasını asla kabul edemeyiz" açıklaması yaptı. Gazeteci Aslı Aydıntaşbaş ise bu mesaja tepki göstererek, "Battal Gazi filmlerinin etkisindesiniz hala" ifadesini kullandı. Ancak bu tepki Aydıntaşbaş'ın hafızasının oldukça zayıf olduğunu gösterdi, çünkü Kurtulmuş'un ima ettiği Bizans zihniyeti daha önce pekçok kez karşımıza çıkmıştı! İşte bazı örnekler...

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağına ilişkin tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

"Ayasofya’nın ibadete açılacağını bekliyoruz" diyen Kurtulmuş, “Bu Türkiye için önemli dönüm noktası, bundan da birileri rahatsızlık duyuyor. İçimizdeki Bizanslıların bu konuda rahatsızlık duymasını asla kabul edemeyiz. Bütün partilerden çok destek vardır. Milletimiz Ayasofya’nın ibadete açılmasını dört gözle bekliyor.” ifadesini kullandı.

'İÇİMİZDEKİ BİZANSLILARIN' KORUYUCULUĞUNA SOYUNDU

Gezi olayları sırasındaki provokatif paylaşımları ve Amerikan gazetelerinde yaptığı Türkiye eleştirileriyle tanınan gazeteci Aslı Aydıntaşbaş, bu açıklamayı Twitter hesabından paylaştı.

Ülkesini her fırsatta eleştiren Aydıntaşbaş attığı tweette 'İçimizdeki Bizanslıların' koruyuculuğuna da soyundu.

 Kurtulmuş'un Battal Gazi filmlerinin etkisi altında olduğunu söyleyen Aydıntaşbaş,  'Zulüm 1453'te başladı' diyen zihniyetin varlığını unutarak "'İçimizdeki Bizanslı' ne demek?" diye sordu.

İçimizdeki Bizanslıları tanı Aslı...

BİZANSLILAR İÇİMİZDE

Oysa Türkiye, Kurtulmuş'un bahsettiği çevreleri çok iyi tanıyor ve daha önce pekçok kez "İçimizdeki Bizanslılar" ile karşı karşıya geldi.

O zihniyet Gezi Parkı olaylarında Kadıköy sokaklarında duvara  'Zulüm 1453'te başladı' yazdı. ODTÜ'de yaşanan öğrenci olaylarında ise güvenlik güçlerinin karşısına Bizans askeri miğferi ile dikildi.

İçimizdeki Bizanslıları tanı Aslı... - Resim : 2

İçimizdeki Bizanslıları tanı Aslı... - Resim : 3

İçimizdeki Bizanslıları tanı Aslı... ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Ayasofya aslı aydıntaşbaş Bizans
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.