İbrahim Kalın'dan başörtüsüne dil uzatan Fikri Sağlar'a sert sözler

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı televizyon programında "Türbanlı hakimlerin adaleti yerine getireceğinden kuşkuluyum" diyen CHP'li Fikri Sağlar'a tepki gösterdi. Kalın, "Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, katıldığı televizyon programında, türbanlı hakimin adil olacağından kuşkulu olduğunu söyleyen CHP eski milletvekili Fikri Sağlar'a tepki gösterdi.

Kalın, "Başörtüsü ve kılık kıyafet üzerinden yapılan her tür ayrımcılık, barbar ve müptedi bir zihniyetin tezahürüdür. Kadınların temel bir insan hakkını köhne irtica söylemleriyle baskılamaya çalışmak gericiliktir, ayrımcılıktır, ırkçılıktır. Türkiye bu zihniyete geçit vermeyecektir" dedi.

FİKRİ SAĞLAR NE DEDİ?

Fikri Sağlar, bir televizyon programında "Kendimden söylemek istiyorum ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var." ifadelerini kullanmıştı

 

İbrahim Kalın'dan başörtüsüne dil uzatan Fikri Sağlar'a sert sözler ile ilgili etiketler İbrahim Kalın hakim fikri sağlar başörtü
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.