İbrahim Baran'dan ülkemizdeki istihbarat savaşlarına farklı bir bakış...

Gazeteci İbrahim Baran, Osmanlı Coğrafyası'nda İngiliz Derin Devleti isimli yeni kitabıyla okuyucularıyla buluştu.

Osmanlı Coğrafyası'nda İngiliz Derin Devleti, Türkiye'nin bugün karşı karşıya kaldığı küresel istihbarat savaşlarıyla ilgili ip uçları veriyor.

Mostar ve Ajans dergilerinden tanıdığımız gazeteci İbrahim Baran, yaptığı okumalar ve araştırmalar sonucunda bugüne kadar isimleri çokça zikredilen İngiliz ajanlar ve İngiliz derin devletinin Osmanlı topraklarında gerçekleştirdikleri istihbarat operasyonlarını ve ayrılıkçı hareketleri tetikleyen faaliyetlerini kendi perspektifiyle kaleme aldı.

kitap2
Bugün Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı tehditlere de atıfta bulunarak 100 yıl önce topraklarımızda yaşanan hadiseleri aktaran İbrahim Baran, konuyla ilgili temel okuma yapmak isteyenlere kapı aralıyor.

Osmanlı Coğrafyası'nda İngiliz Derin Devleti kitabının son cümlesi, hem o gün hem de günümüzde küresel siyasette yaşananlara ışık tutacak, Lord Palmerston'a ait şu sözle bitiyor: "İngilizlerin dostları yoktur, çıkarları vardır..."

İbrahim Baran'dan ülkemizdeki istihbarat savaşlarına farklı bir bakış... ile ilgili etiketler kitap ibrahim baran
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.