İBB'nin yüzde 35'lik ulaşım zammının perde arkası!

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bugün ulaşıma yapılan yüzde 35'lik zammın perde arkasını anlattı. Göksu, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim öncesi vaatleri arasında bulunan "Hayatı, ulaşımı ucuzlatacağız" sözünü hatırlattı. Sonra da yüzde 35'lik zammın nasıl yapıldığını anlattı.

Yerel seçimler öncesinde tüm adaylar gibi Ekrem İmamoğlu'da birçok vaadde bulunmuştu. 

Bu vaatlerden biri ise "Hayatı ve ulaşımı ucuzlatmak" üzerineydi. Ancak İmamoğlu'nun birçok vaadi gibi bu da gerçek hayata uymadı ve bugün İBB'ye bağlı toplu ulaşım ücretlerine yüzde 35 oranında zam yapıldı.

Peki, bu zam kararı nasıl alındı? Bunu Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanı Mehmet Tevfik Göksu sosyal medyadan paylaştığı bir video ile anlattı. 

Göksu, " Sevgili İstanbullular. Seçim öncesinde İstanbul'da hayatı ucuzlatacağım. Ulaşım giderlerini azaltacağım diyerek sizlerden oy isteyen İBB Başkanı bugün sizin toplu ulaşım araçlarında kullandığını yüzde 35 zam yaptı. Doğal olarak hepimiz şu soruyu soruyoruz. Seçimden önce hayatı ucuzlatacağını söyleyen İBB Başkanı İstanbulluları aldattı mı? Burada aklınıza şu soru gelebilir. Peki bu zam nasıl yapıldı? Bu zam İBB Başkanının başkanlığını yaptığı UKOME tarafından yapıldı.
Ve UKOME ağırlıklı olarak İBB bürokratlarından oluşan bir kurum. Burada meclise zam yapma yetkisi ya da indirim yapma yetkisi verilmediği için UKOME tarafından bu zam gerçekleştirildi." dedi.

 

İBB'nin yüzde 35'lik ulaşım zammının perde arkası! ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu Tevfik Göksu UKOME ulaşıma zam toplu ulaşıma zam
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.