İBB'nin PKK'lı çalışan için arşiv taraması yapmadığı ortaya çıktı

PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı belirlenen İBB çalışanı Şafak D.'nin adli sicil kaydının temiz olduğu paylaşıldı. Ancak SABAH'ın haberine göre, İBB işe bu personeli alırken güvenlik ve arşiv soruşturması yapmamış. Şafak D.'nin terör örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli işlem yapılan isimlerden olduğu ve yargılamasının da halen devam ettiği öğrenildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye çalışanının PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığına ilişkin ortaya çıkan fotoğraflar gündeme damga vurmuştu. Bu gelişmelerin ardından belediye çalışanı Şafak D.'nin adli sicil kaydının temiz olduğu açıklamaları yapıldı.

SORUŞTURMA VE GÜVENLİK TALEBİNDE BULUNULMAMIŞ

SABAH’ın ulaştığı bilgilere göre 19 Ekim 2020’de PKK/KCK/YPG/YDG-H Terör Örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hakkında adli işlem yapıldığı ve dosyasının halen açık olduğu ortaya çıktı. Dağ kadrosunda fotoğrafları çıkan kadın hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin herhangi bir arşiv araştırması veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı da belirlendi.

İBB'nin PKK'lı çalışan için arşiv taraması yapmadığı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Sosyal Hizmet Uzmanı (Sosyal Çalışmacı) olarak çalışan Şafak D. 2016 yılında Şırnak ilinde PKKKCK/YPG/YDG-H terör örgütü mensupları üzerinden elde edilen dokümanlarda kırsal alanda elinde uzun namlulu silah ile çekilmiş fotoğraf karesinde yer alması üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alınmıştı.

YARGILANMASI DEVAM EDİYOR

İBB'de yaşanan skandalın ardından belediye sözcüsü Murat Ongun Şafak D.'nin adli sicil kaydının temiz olduğunu açıklamıştı. SABAH ulaştığı yeni bilgilere göre, Şafak D.'nin 19 Ekim 2020'de PKK/KCK/YPG/YDG-H Terör Örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli işlem yapılan isimlerden olduğu ve yargılamasının da halen devam ettiği öğrenildi. 

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLMADIĞI İÇİN SİCİLİ TEMİZ

Şafak D.'nin ayrıca 16 Ocak 2021'de gözaltına alındığı, ancak henüz mahkeme safahatının başlamadığı, bu nedenle kadın hakkında mahkemece verilerek kesinleşmiş adli bir cezaya ait kayıt olmadığı tespit edilmiştir.

5352 sayılı Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak yetkili mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşme şerhi ile kesinleştirildikten sonra adli sicil sistemine işleniyor. Bu çerçevede devam eden soruşturma ve kovuşturma bilgileri adli sicil sistemine işlenmiyor. "Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi" ile "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması" kararları ise adli sicil sistemine işlenilmesine rağmen, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde veriliyor. Buna bağlı olarak bu kayıtlar adli sicil belgelerinde görülmüyor. Bu kapsamda Şafak D.'nin de adli sicil belgesinde "Adli Sicil Kaydı Yoktur" ve "Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur" şeklinde ibare bulunuyor.

İBB'nin PKK'lı çalışan için arşiv taraması yapmadığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler İBB PKK çalışan arşiv
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.