İBB'nin "Müsilaj temizliyor" dediği gemi aylardır çalışmıyor

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un "Müsalj temizliyor" dediği İBB Dökü-1 gemisinin 27 aydır hiç çalışmadığı öğrenildi. İBB Dökü-2 gemisi ise sadece birkaç kez temizliğe katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne (İSTAÇ) bağlı İBB Dökü-1 ve İBB Dökü- 2 gemilerinin müsilaj temizleme çalışmalarına aktif katılmadığı ortaya çıktı.

Sabah gazetesinden Barış Savaş'ın haberine göre, iki geminin, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olduktan sonra Haliç Tersanesi'ne çekildiği, gemilerin Eylül 2019'da tersanede yer kapladığı gerekçesiyle Eyüp Tekke Parkı'nda bulunan İBB Deniz İskelesi'ne alındığı ve 27 ay boyunca atıl durumda kaldığı öğrenildi.

İBB'nin "Müsilaj temizliyor" dediği gemi aylardır çalışmıyor

ONGUN "MÜSİLAJ TEMİZLEMELERİ DEVAM EDİYOR" DEDİ

Tüm bu verilere rağmen, İBB Sözcüsü Murat Ongun, 12 Haziran'daki Twitter paylaşımında, "Sahil hattında devam eden çalışmaların yanı sıra 11 deniz yüzeyi temizleme aracımız ve büyük kapasiteli İBB Dökü 1 gemisi, İstanbul açıklarında müsilaj temizliği çalışmasına devam ediyor" iddiasında bulundu.

İBB'nin "Müsilaj temizliyor" dediği gemi aylardır çalışmıyor - Resim : 2

Ongun, 14 Haziran'daki paylaşımında ise, "İBB, müsilaj temizliğinde Türkiye'deki en güçlü kurumdur. NOKTA.." mesajıyla algı yapmaya kalkıştı.

İBB'nin "Müsilaj temizliyor" dediği gemi aylardır çalışmıyor - Resim : 3

Ongun, 15 Haziran'da da, "müsilaj temizliği... İBB gemileri 7/24 çalışıyor" paylaşımını yaptı. İBB de aynı gün, "İBB Dökü- 1 Gemisi Caddebostan'da müsilaj temizleme çalışmalarına devam etti" iddiasında bulundu.

 

İBB'nin "Müsilaj temizliyor" dediği gemi aylardır çalışmıyor ile ilgili etiketler İBB Temizlik Gemi müsilaj ibb dökü 1 ibb dökü 2
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.