İBB'den toplu taşımada çifte standart: İETT’ye yüzde 111, minibüsçülere yüzde 84 zam

İBB yönetiminin toplu taşıma hizmetinde İETT’ye ayrıcalık tanıdığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, "İETT’nin 5.50 lirayı taşıdığı yeri bir minibüsçü şuan 3.75 liraya taşıyor." dedi.

Dünya genelindeki krizler nedeniyle artan petrol fiyatları toplu taşıma ücretlerine de yansıdı. Ancak İBB’nin toplu taşımaya yapılan zam düzenlemesinde çifte standart yaptığı ortaya çıktı. Minibüsçüler başta olmak üzere özel sektörün mağdur edildiği konuyla ilgili, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü ve İBB UKOME Üyesi Serdar Yücel’in açıklamaları dikkat çekti.

"ÖZEL SEKTÖR BUNU YAPIYOR DA İETT NİYE YAPMIYOR?"

Yücel, “Geçtiğimiz Aralık ayında toplu ulaşıma ciddi bir zam yapıldı. İnsanların alım gücü belli. Elbette özel sektör temsilcileriyle ilgili bir şey demiyorum. Yani İETT’nin 5.50 lirayı taşıdığı yeri bir minibüsçü şuan 3.75 liraya taşıyor. Özel sektör bunu yapıyor da İETT niye yapmıyor? Bu da bir ayrıntı. Burada rakamlarla konuşuyoruz. Bakın ben size bir şey söyleyeyim. 2019 yılından itibaren minibüsçü, dolmuş ve servis esnafına yapılan zam yüzde 84. İETT’ye yapılan zam ise yüzde 111. Rakamlar burada.” dedi.

İBB'den toplu taşımada çifte standart: İETT’ye yüzde 111, minibüsçülere yüzde 84 zam ile ilgili etiketler İBB Minibüs İETT toplu taşıma
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.