İBB'den taksicilerin zam isteğine yanıt! Taksi ücretlerine yüzde 65 zam gelecek mi?

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu taksi tarifelerine yüzde 65 zam talep etmişti. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, bu talebe "uygun göreceğimiz bir zam değil" yanıtını verdi. Peki taksi ücretlerine ne kadar zam gelecek? İşte detaylar...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, taksicilerin yüzde 65 zam talebine cevap verdi.

İBB'den taksicilerin zam isteğine yanıt! Taksi ücretlerine yüzde 65 zam gelecek mi?

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, demirbaş giderlerine gelen zamlardan dolayı yüzde 65 oranında taksimetre tarife artışı talebinde bulunduklarını açıklamıştı.

Yüzde 65 zam uygulandığı takdirde şu an 70 TL olan indi bindi ücreti 115 TL'ye çıkacak. Ancak İBB'den olumsuz yanıt geldi.

'UYGUN GÖRECEĞİMİZ BİR RAKAM DEĞİL'

Buğra Gökce bu taleple ilgili FOX'ta konuştu. Zam isteğine şöyle yanıt verdi: "Böyle bir gündem yok. Yüzde 65'i nasıl hesaplamışlar onu da bilmiyorum. UKOME'lerimiz 6 ayda bir zamla toplanıyor. Ocak UKOME'sinden önce bu rakamı zikretmek doğru değil. Ayrıca yüzde 65 uygun göreceğimiz bir zam değil.

Biz zam oranları enflasyon artışı, asgari ücret artışı ve akaryakıt artışıyla belirliyoruz. Böyle bir zam gündemimizde yok. Bize ulaşmış resmi bir teklif de yok."

İBB'den taksicilerin zam isteğine yanıt! Taksi ücretlerine yüzde 65 zam gelecek mi? ile ilgili etiketler ekonomi İBB Taksi Taksiciler Esnaf Odası Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.