İBB'den HDP'ye hibe

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi, HDP'li Silopi Belediyesine bir kamyon ve bir yolcu otobüsü hibe etti. Kayyum yönetimindeki İdil ve Cizre Belediyelerine geçici olarak tahsis ettiği iş makinelerini geri isteyen İBB'nin, konu HDP olunca bir anda cömertleşmesi dikkat çekti.

İBB'nin önceki dönemde kayyumlar tarafından yönetilen belediyelere gönderdiği iş makinelerinin yeni CHP’li idare tarafından geri alındı. Buna karşın İBB'nin, HDP'li belediyelerin taleplerini karşılıksız bırakmadığı öğrenildi. İBB'nin HDP'li Silopi Belediyesi'ne 1 kamyon ve 1 yolcu otobüsü bedelsiz hediye etti.

SİLOPİ BELEDİYESİ DUYURDU

 Olayı Silopi Belediyesi "İBB, belediyemize 1 çöp sıkıştırma aracı ve 1 yolcu otobüsü hibe etti. Otobüs; Hastane-Otogar-Kizir arası hizmet verecektir. Araç desteğinden dolayı İBB'ye teşekkür ederiz" ifadeleri ile duyurdu.

Öte yandan kayyum idaresinde olan Cizre ve İdil belediyelerinin kendilerine tahsis edilen araç ve iş makinelerinin görev sürelerinin uzatılması talebinde bulunmuştu. Ancak İBB'nin araçların uzatılması isteğe olumsuz cevap verdiği açıklandı.

İdil Belediyesi'nin talebini ise ‘‘İşimiz yoğun’’ diyerek reddeden İSKİ Ticaret İşleri Dairesi Başkanlığı, söz konusu belediyeye tahsis edilen iş makinesinin acilen geri gönderilmesini istedi.

İBB'den HDP'ye hibe ile ilgili etiketler İBB kayyum Ekrenm İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.