Metrobüs gidiyor, troleybüs geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yolcu kapasitesini iki katına çıkaran yeni metrobüslerin testlerden geçememesi üzerine, şu anda kullanımda olan araçlara alternatif olarak troleybüs kullanılmasını görüştüğü iddia edildi.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan haberine göre; yolcu kapasitesini iki katına çıkaran yeni metrobüs araçlarının testlerden geçememesi üzerine İBB yeni bir çalışma başlattı.

METROBÜSE TROLEYBÜS ALTERNATİFİ

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından öğrendiğim bilgiye göre; metrobüsün troleybüse dönüştürülmesi gündemde" bilgisini veren Boğazlıyan, şöyle devam etti:

"Mevcut metrobüs araçlarının büyük bir kısmı 2 milyon km’yi buldu. Bu araçların değişmesi kaçınılmaz. Fakat yeni nesil elektrikli araçların maliyetleri de çok yüksek. İBB, bu nedenle troleybüs seçeneğini de düşünüyor. Metrobüsün troleybüse dönüştürülmesi için her 1 km’de bir trafo yerleştirilmesi gerekiyor. Şu anda maliyet çalışmaları yapılıyor. Ancak şunu söyleyebilirim ki metrobüsün troleybüse dönüştürülmesi de güçlü bir seçenek."

Metrobüs gidiyor, troleybüs geliyor! ile ilgili etiketler metrobüs İBB troleybüs arıza sefer
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.