İBB’de hakkını arayan işçiye öldüresiye dayak! Beyin kanaması tehlikesi var

CHP’li İBB yönetiminde bulunan Ağaç AŞ’de çalışan 20 yaşındaki Bilal Atan isimli genç, haklarını aradığı için yöneticiler tarafından dövülerek tehdit edildiğini öne sürdü. Darp edilen Atan’ın beyin kanaması şüphesiyle 3 gündür müşahade altında tutulduğu öne sürüldü. Olaya tepki gösteren çok sayıda vatandaş başta Belediye Başkanı İmamoğlu olmak üzere sorumlulardan yanıt bekliyor.

CHP’li İBB bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ’de bir işçiye sendikal haklarını aradığı için işkence yapıldığı iddia edildi. 

Olayın muhatabı olan Bilal Atan isimli 20 yaşındaki genç, iddiaya göre Birleşik Tarım Orman İşleri’ne üye olmak için sendikal hakları kapsamında düzenlediği eylemler neticesinde işletmenin tepkisini çekti. 

Kendisinin mesai saati içerisinde özel olarak Yenikapı’daki şantiyeye çağırıldığını ifade eden Atan, burada çavuşlardan biri olan Satılmış Tekke tarafından saldırıya uğradığını ve ardından ‘ölüm’ tehdidi aldığını öne sürdü. 

İBB çalışanı Tekke tarafından darbedilen genç, hastaneye giderek darp raporu aldığını söyledi. Yaşadığı sarsıcı olayın ardından beyin kanaması riski bulunan Atan, 3 gündür hastanede sağlık personelinin gözetimi altında tutuluyor. 

‘EYLEMLERDEN DOLAYI BANA KARŞIYDILAR’

‘Birleşim Tarım Orman İşleri’ne üye olmak için sendikal yollarla hakkını aradığına dikkati çeken Ağaç AŞ işçisi Atan, başından geçen olayı şu ifadelerle anlattı:

“Bir sene sekiz aydır Ağaç AŞ bünyesinde çalışmaktayım. Bir senedir de sendikal haklarımı savunuyorum ve savunduğum için de müdürlerle, Bölge Şefi Müslüm Turgut Özcan ile de karşı karşıya geldik. Birincisi bu sendika olaylarından dolayı bir husumetliğim vardı bana gıcıktı. Onun yardımcısı, müdür, alttaki müdürler, çavuşlar hepsi karşıydı eylemlerden, sendika olaylarından dolayı. Bize baskı uyguladılar boyun eğmedik direndik.”

ŞANTİYE ÇAVUŞUNDAN ÖLDÜRESİYE DAYAK

Olay günü özel olarak Yenikapı’daki şantiyeye çağrıldığını ve kimsenin zarar vermeyeceği konusunda söz verdiklerini belirten Atan, “Çalışırken saat 10:00-11:00 gibi beni çağırdılar özel olarak. Çavuş bana dedi ki ‘Yenikapı’dan Müslüm Turgut Özcan çağırdı seni’ tutanak tutulacak diye şantiyeye gittim. Şantiyeye girerken koridorda Satılmış Tekke diye bir çavuş vardı arkamdan geldi ‘ismin ne?’ diye sordu, Bilal dediğim gibi sol kulağımın arkasına yumruk yapıştırdı ben de duvara yapıştım. 5 dakika boyunca bana vurdu, ben de hiç bir şey yapamadan sadece yardım çağırıyordum.” dedi.

BEYİN KANAMASI ŞÜPHESİYLE 3 GÜNDÜR HASTANEDE

Darp edildiği sırada bazı yöneticilerin yanlarına geldiğini anlatan Atan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ondan sonra dışardakilerle içerdekilerin hepsi Müslüm Turgut Özcan hepsi geldiler araya girdiler. Turgut Özcan ve benim şefim Mahir beni idare odasına aldılar. Orada Turgut, Mahir, Ahmet diye biri vardı soy ismini bilmiyorum. İçeriye aldılar hakaret ve küfür ettiler. Sonra Müslüm Turgut Özcan, bana vurmaya çalıştı tehdit etti ‘dirisi ölüsü kesin çıkacak ya da kimse çıkamayacak buradan…’ ben de hastaneye geldim darp raporu almaya, beyin kanaması riskim var diye 3 gündür hastanedeyim. Tek diyeceğim vazgeçmem sonuna kadar hukuki yollardan hakkımı savunacağım asla vazgeçmeyeceğim.”

İMAMOĞLU DAHİL YETKİLİLER 'SUSPUS'

CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu idaresindeki İBB'ye bağlı Ağaç ve Peyzaj AŞ'de yaşanan bu skandala sesiz kalınması büyük tepki çekti.

Sosyal medya üzerinden yetkililerden cevap bekleyen vatandaşlar, İBB'li yetkiller ve CHP'li isimlerden açıklama bekliyor. 

İBB’de hakkını arayan işçiye öldüresiye dayak! Beyin kanaması tehlikesi var ile ilgili etiketler İBB Darp
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.