İBB Sözcüsü Ongun'un bir yalanı daha ortaya çıktı

İBB Sözcüsü Murat Ongun'un yaratmaya çalıştığı bir algı daha çöktü. Ongun, Twitter'da yaptığı paylaşımda İETT'de bir yolcunun maliyetinin 13.3 lira olduğunu iddia etmişti. Ancak ortaya çıkan rakamlar bunun çok altında oldu.

Daha önce yaptığı açıklamalarla tepki çeken ve oluşturmaya çalıştığı algılar çöken İBB Sözcüsü Murat Ongun'un bir yalanı daha ortaya çıktı. Ongun, 11 Şubat'ta Twitter'da yaptığı bir paylaşımda İETT'de bir yolcunun maliyetinin 13.3 lira olduğunu iddia etmişti. Ancak Ongun'un bu sözünün gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Ancak sosyal medyada paylaşılan bir tabloya göre İETT'de bir yolcunun maliyetinin 2021 yılında 3,39 lira olduğu kaydedildi.

İBB Sözcüsü Ongun'un bir yalanı daha ortaya çıktı

TEVFİK GÖKSU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

AK Parti İBB Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, yaptığı açıklamada Ongun'un yalan ifadelerine tepki göstermişti. Göksu, 14 Şubat'ta yaptığı açıklamada İBB sözcüsü Murat Ongun'un İstanbul'da kişi başı toplu taşıma maliyetlerinin de doğruyu yansıtmadığını ifade ederek, "Bakın geçtiğimiz günlerde bir İBB çalışanı bir tweet atıyor. 'Toplu ulaşımda bir yolcunun maliyeti 13.3 lira' diyor. Oysa İETT'nin resmi verilerine göre bir yolcunun maliyeti 3.39 TL'dir" şeklinde konuşmuştu.

İBB Sözcüsü Ongun'un bir yalanı daha ortaya çıktı ile ilgili etiketler Murat Ongun İBB İETT yolcu maliyet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.