İBB Şehir Tiyatrosu'nda PKK propagandasına engel

İBB Şehir Tiyatroları’nın Gaziosmanpaşa sahnesinde sahnelenecek “Beru: Klakson Borizan Birt” isimli oyun Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanmıştı. Oyunun Kürtçe olduğu için yasaklandığı yönündeki iddialar sonrası İstanbul Valiliğinden açılama geldi. Açıklamada "Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez." denildi.

İBB Şehir Tiyatroları Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde “Beru: Klakson, borizan, birt” isimli oyun sahnelenecekti.

Ancak gösterime saatler kala oyun kaymakamlık tarafından yasaklandı. Yasağın oyunun Kürtçe olduğu için geldiği öne sürüldü.

İstanbul Valiliği bu iddiayı yalanlayan bir açıklamada bulundu. 

"Tiyatro oyunu, Gaziosmanpaşa Kaymakamlığımızca Kürtçe olduğu için yasaklanmamıştır." denilen açıklama şöyle devam etti:

"Türkçe, Kürtçe veya hangi dilde olursa olsun, terör propagandası yapmak kanunlarımızda yasaktır ve bu tür girişimlere kesinlikle müsaade edilemez. PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalarda; Teatra Jiyana Nü (Yeni Yaşam Tiyatrosu) isimli tiyatro grubunun -sözde- Devlet ve Terör ilişkilerini irdeleyen “Beru; Klakson Borizan Birt” isimli tiyatronun var olan oyununun tüm kurgusu PKK Terör örgütünün ülkemize karşı yürüttüğü terör propagandasına dönüştürülmek suretiyle oluşturulduğu yönünde güvenlik güçlerimizin tespiti söz konusudur.

Bir tiyatro oyununun PKK terör örgütünün propagandasına dönüştürülmesi asla kabul edilemez.

Konuyla ilgili olarak soruşturmalar başlatılmıştır."

İBB Şehir Tiyatrosu'nda PKK propagandasına engel

 

 

İBB Şehir Tiyatrosu'nda PKK propagandasına engel ile ilgili etiketler İBB İstanbul soruşturma PKK tiyatro
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.