İBB, İstanbul'dan yeşili söküp kimyasalla boyuyor

Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi şimdi de mega kentin ana arterlerinde duvarları süsleyen bitkileri sökmeye başladı. Gerekçeleri ise bakım maliyeti. Akademisyen Deniz Ülke Arıboğan akılalmaz uygulamaya tepki gösterip "Maliyet yönetmenin yolu bu mu?" sorusunu yöneltti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise o çiçeklerin sadece süs olmadığını belirtip, "Bu sökülen bitkiler trafik gürültüsü ve egzoz gazını emmesi için bilimsel bir yaklaşımla yapılmıştı" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, yıllardır İstanbul'un ana yollarında duvarları süsleyen bitkilerin kaldırılıp rengarenk panolara dönüştürülmesini "İstanbul’un duvarlarına renk geliyor. Yol kenarlarında yüksek maliyetli peyzaj çalışmaları yerine gri duvarları sanatçıların tuvaline dönüştürüyoruz." sözleri ile savunmuştu.

İBB, İstanbul'dan yeşili söküp kimyasalla boyuyor

Ongun'un yüksek maliyet gerekçesini gösterdiği ve gri duvarları sanatçıların tuvaline dönüştürüyoruz diye savunduğu uygulamaya akademisyen Deniz Ülke Arıboğan'dan tepki geldi. 

Arıboğan İBB yönetimine tepki çeken uygulamaya ilişkin, "Neden? Bitki sökmenin manası ne? İstanbul’un güzelliği o çiçekler, parklar.. Maliyet yönetmenin yolu bu mu?" sorusunu yöneltti.

İBB, İstanbul'dan yeşili söküp kimyasalla boyuyor - Resim : 2

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Ongun'un 'maliyeti yüksek peyzaj' dediği bitkilerin asıl amacını ise şu sözlerle açıkladı ve İstanbulluları uyarıp bu kararı alanları da kamuoyunun vicdanına bıraktı:

"Bu sökülen bitkiler sadece doğa dostu bir peyzaj değildi. Trafik gürültüsü ve egzoz gazını emmesi için bilimsel bir yaklaşımla yapılmıştı.

Sökülüyor, yerini kimyasal boya ve duvar alacak. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışına yapılan bu uygulamayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."

 

İBB, İstanbul'dan yeşili söküp kimyasalla boyuyor ile ilgili etiketler İBB Murat Ongun Deniz Ülke Arıboğan Hilmi Türkmen peyzaj grafiti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.