İBB, Gençlik Parkı’nı yıktı! İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Parkı’nı yıkma kararı aldı. Vatandaşlar önce çadır eylemi yaptı, sonra yürütmeyi durdurma başvurusunda bulundu. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, İBB'nin Eyüpsultan Yeşilpınar'da bulunan Gençlik Parkı'nı yıkımının durdurulmasına yönelik karar aldı. Ancak ekipler yıkımı gerçekleştirdi. 50 yıllık ağaçlar köklerinden söküldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri dün Gençlik Parkı’nın yıkımını gerçekleştirmişti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Eyüpsultan Yeşilpınar'da deprem toplanma alanı da olan Gençlik Parkı’nın yıkımının durdurulmasına yönelik karar aldı.

Sabah'ın haberine göre; İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması istemini oy birliğiyle kabul etti. Mahkeme, savunma ve ara kararına cevap verilebilmesi için taraflara 30 gün süre tanınmasını kararlaştırdı. Mahkeme kararının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş makineleri ve bariyerleri kaldırmaya başladığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR PARK ALANININ YIKIM KARARINA İTİRAZ ETTİ

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesindeki Yeşilpınar'da oturan vatandaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Parkı'nın bulunduğu yere verilen yapı ruhsatlarının ve bu ruhsata dayanarak verilen park alanının yıkım kararına itiraz etti.

İBB, Gençlik Parkı’nı yıktı! İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı

VATANDAŞLARDAN ÇADIR EYLEMİ

Gençlik Parkı'nı yıkacağına yönelik duyumlar üzerine vatandaşlar 18 Ağustos Salı günü yeniden eyleme başladı. Parka çadırlarını kuran vatandaşlar sabaha kadar nöbet tuttu.

İBB, Gençlik Parkı’nı yıktı! İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı - Resim : 2

YÜRÜTMENİN İPTALİNİ İSTEDİLER

İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne yapılan suç duyurusunda, parkın mahalleye fayda sağladığı, tesis edilen işlemlerin idari işlemlerin idari işlemin unsurları olan sebep, amaç yönünden hukuka aykırı aykırı olduğu gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kararının iptali ve yürütmenin durdurulmasını istendi.

İBB, Gençlik Parkı’nı yıktı! İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı - Resim : 3

50 YILLIK AĞAÇLAR KÖKÜNDEN SÖKÜLDÜ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; 19 Ağustos Çarşamba günü parkta yıkıma başladı. İBB ekipleri vatandaşların parka girmemesi için önce alanı demir panellerle çevirdi. Panellerin yerleştirildiği esnada mahalle sakinleri yapılan işi durdurmak istedi. Vatandaşların taleplerini dinlemeyen yetkililer bu sefer devreye iş makinelerini soktu. İBB işçileri parkın içindeki tüm oyun alanlarını ve spor aletlerini kırdı. Parkın içinde bulunan ağaçlar ise yerinden söküldü. 50 yıllık ağaçlar köklerinden söküldü.

 

İBB, Gençlik Parkı’nı yıktı! İstanbul 5. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı aldı ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB gençlik parkı İstanbul 5. İdare Mahkemesi
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.