İBB deprem Kayıp Raporu nedir? İstanbul depreminde Hangi mahallede kaç bina yıkılacak? İstanbul'da kaç can kaybı olacak?

İBB deprem Kayıp Raporu nedir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye özgü deprem kitapçıkları hazırladı. Olası bir İstanbul depreminde hangi mahallade haç binanın hasar göreceğini ve kaç can kaybı olacağını gösteren kitapçıklar büyük ilgi gördü. Altyapı hasarlarını da gösteren kitapçıklar mevcut. İşte olası İstanbul depreminde kaç can kaybı olacak? Detaylar haberimizde...

İBB deprem Kayıp Raporu nedir? Beklenen İstanbul depremini büyük bir korku ve merakla bekleyen vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı deprem kitapçıklarına yoğun ilgi gösterdi. Beklenen İstanbul depreminde hangi mahallede kaç can kaybının olacağı gösterildi. Kitapçıklarda ayrıca kaç binanın yıkılacağını ve altyapı hasarlarının da boyutu ele alındı. İşte Beklenen İstanbul depreminde mahallelerde kaç can kaybı ve ölüm yaşanacak? Detaylar haberimizde...


İBB DEPREM RAPORU NEDİR?


1999 Gölcük (M=7.4) ve Düzce (M=7.2) yıkıcı depremlerden edinilen deneyimler ışığında, yıkıcı deprem tehlikesi taşıyan mega kentlerin deprem tehlikelerinin ve risklerinin ortaya konulmasının önemi bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu kapsamda, her an yıkıcı bir deprem bekleyen İstanbul’un deprem tehlikesinin ve risklerinin; bu konudaki güncel bilimsel analiz yöntemleri, mevcut üst yapı ve alt yapı envanter bilgileri gibi veri setleri kullanılarak ortaya konulması ve sonuçlarının, özellikle bütünleşik afet yönetimi sürecinde kullanılması, kent planlama çalışmalarında kullanılması, depreme karşı yapısal iyileştirme ve kentsel dönüşüm amacı ile önceliklendirmeler yapmak amacı ile kullanılması, deprem dirençli bir İstanbul için son derece önemlidir.

Bu doğrultuda, İBB Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü tarafından, “İstanbul İli Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi (2019)” çıktıları özelleştirilmiş ve ilçelere özel olarak analizler ve haritalamalar yapılarak, İstanbul’un 39 ilçesi için “İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları” üretilmiştir.

Bu kapsamda, İstanbul’daki 39 ilçemize ait deprem tehlike ile kentsel üst yapı ve alt yapı unsurlarının deprem risk analizlerini üretmek amacı ile ilçelere özel analizler ve haritalamalar yapılmıştır.

HANGİ SEMTTE NE KADAR BİNA HASAR GÖRECEK?

Kitapçıklarda, olası bir İstanbul depreminde ortaya çıkacak bina hasarları ve geçici barınma ihtiyaçlarının büyüklüğü dikkat çekti.

Rapora göre;

Arnavutköy'de 2 bin

Ataşehir'de 3 bin

Bağcılar'da 10 bin

Bakırköy'de 6 bin

Beyoğlu'nda 4 bin 200

Büyükçekmece'de 9 bin

Çatalca'da 2 bin

Esenler'de 5 bin

Fatih'te 15 bin

Kâğıthane'de 2 bin

Kartal'da 4 bin

Küçükçekmece'de 13 bin

Sancaktepe'de 3 bin

Silivri'de 9 bin

Sultanbeyli'de 45 bin

Tuzla'da 7 bin

Üsküdar'da 4 bin yapıda orta ve üstü hasar meydana gelmesi bekleniyor.

İSTANBUL DEPREMİNDE HANGİ MAHALLEDE KAÇ CAN KAYBI OLACAK?

İBB tarafından İstanbul'un 39 ilçesine ait deprem kayıp tahmin raporunda hangi ilçe ve mahallede kaç binanın hasar alacağını, depremde kaç can kaybı yaşanacağı gösterildi. 

KİTAPÇIKLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İBB deprem Kayıp Raporu nedir? İstanbul depreminde Hangi mahallede kaç bina yıkılacak? İstanbul'da kaç can kaybı olacak? ile ilgili etiketler İBB deprem rapor istanbul depremi kaç can kaybı olacak kaç bina yıkılacak hasar Enkaz
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.